Boek
Nederlands

Pit en Puf en de bloem

Marc De Bel (auteur), Luc Sauviller (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In het bos snoept Puf van de rijpe bessen; thuis wordt hij zo paars als een gifbes. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI 3
Titel
Pit en Puf en de bloem / tekst Marc de Bel ; ill. Luc Sauviller
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Luc Sauviller
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2004
[26] p. : ill.
ISBN
90-02-21793-5

Besprekingen

Deeltje uit een serie voor beginnende lezers over de harige, groene boeboek-wezentjes Pit en Puf. Tijdens hun wandeling door het bos snoept Puf veel te veel van de rijpe bessen. Thuisgekomen krijgt hij niet alleen buikpijn, maar wordt hij ook zo paars als ... een gifbes. Het enige dat daartegen helpt is thee van de elfbloem. En gelukkig heeft zijn zusje Pit onthouden, waar zo'n bloem in het bos te vinden is. Maar het is, in het inmiddels donkere bos, toch lastig om die plek terug te vinden. Het verhaal (AVI 3-niveau) is grotendeels opgebouwd uit eenlettergrepige woorden zonder gebruik van hoofdletters (ook niet voor de namen). De illustraties zijn kleurrijk en vullen telkens de beide pagina's. De tekst is hierbij - links of rechts - in een bovenhoek aangebracht op een gekleurde ondergrond. Van Pit En Puf zijn meer verhaaltjes verschenen in verschillende edities. Een klein, bijna vierkant boekje met een kleurrijke harde kaft om voor te lezen, samen te bekijken of door de beginnende lez…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties