Boek
Nederlands

Roodmutsje

Marc De Bel (auteur), Mie Buur (illustrator), Steven Dhondt (illustrator)
De Boeboeks spelen het sprookje van Roodkapje na. Prentenboek met paginagrote, kleurige illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Toneel
Titel
Roodmutsje / Marc de Bel ; tek. Steven Dhondt, Mie Buur en Marc de Bel
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Mie Buur Steven Dhondt 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Tingel, 2003
[28] p. : ill.
ISBN
90-77060-18-9

Besprekingen

Vrije prentenboekbewerking van het beroemde volkssprookje 'Roodkapje', geënt op de Gebroeders Grimm-versie, echter bezorgd als toneelspel, opgevoed door de Boeboeks, de behaarde fantasie dierfiguren uit de eerder verschenen, gelijknamige stripreeks van de auteur. De sterk overheersende dubbel paginagrote, bonte, fantasierijke waterverf- met potloodillustraties in overwegend groen, rood, bruin en geel, geven de meest cruciale, bekendste scènes uit het sprookje weer. De vloeiende, maar sterk gecomprimeerde tekst, die het 'origineel' chronologisch volgt tot aan de dood van de eerste wolf, staat omkaderd in de illustraties en biedt voldoende ondersteuning. In de lijn van auteursopvatting ontbreekt de slotmoraal uit het 'oorspronkelijke' sprookje en is een overwinningsfeestje als slotscène toegevoegd. Naast kleine wijzigingen in de tekst, zoals 'grootmoeders knusse holletje onder de Knoestige Eik, honingkoeken, vlierbessenwijn, Biezebos en Biesbeek' in plaats van 'oma's huisje onder de dri…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties