Het leven van een eenzame belastinginspecteur wordt overhoop gehaald wanneer hij ontdekt dat hij de hoofdpersoon is in het nieuwe boek van een bekende schrijfster
Taal
Engels
Uitgever
[Hilversum]: Sony Pictures Home Entertainment, 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
108 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans
EAN
8712609598728

Besprekingen

Komedie van Marc Forster (Finding Neverland) met onder meer Will Ferrell (Wedding crashers), Emma Thompson, Dustin Hoffman en Maggie Gyllenhaal. Een eenzame belastinginspecteur heeft zijn hele leven keurig op orde, totdat hij - via een stem in zijn hoofd - ontdekt dat hij de hoofdpersoon is een het nieuwe boek van een bekende schrijfster. Wanneer hij bemerkt dat zij hem wil laten sterven, doet hij alles om dat te verhinderen, ook omdat hij inmiddels verliefd is op een leuke vrouw. Stella Papamichael (BBC Movies, i) schrijft dat Emma Thompson de show steelt als de romanschrijfster. Zij vindt het einde van de film minder sterk, maar de film als geheel fris en vrolijk genoeg om twee uur van je leven aan te besteden. De dvd bevat verschillende extra's.

Over Marc Forster

Marc Forster (Ulm (Baden-Württemberg), 30 november 1969) is een Zwitsers filmregisseur. Hoewel hij in Duitsland geboren is en Duitse ouders heeft, wordt hij als Zwitser beschouwd, omdat hij is opgegroeid in Davos, kanton Graubünden, in Zwitserland.

De eerste film die hij op 12-jarige leeftijd in de bioscoop zag, was Apocalypse Now van Francis Ford Coppola. Hij was zo enthousiast over de film, dat hij toen al wist dat hij filmregisseur wilde worden.

Op 20-jarige leeftijd ging hij naar New York en studeerde aan de filmschool van de Universiteit van New York.

In 1995 verhuisde hij naar Hollywood en heeft hij een experimentele lowbudgetfilm ($10.000) gemaakt, Loungers, die de Slamdance Audience Award won. Forsters eerste film was het psychologische drama Everything Put Together, die genomineerd was voor de Grand Jury Prize van het Sundance Film Festival.

De dramafilm Monster's Ball (2001) was zijn doorbraak als regisseur. H…Lees verder op Wikipedia