Boek
Nederlands

Haas Huppel : vijf fantastische verhalen

Marcus Pfister (auteur)

Haas Huppel : vijf fantastische verhalen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel met vijf verhalen rond Haas Huppel. Prentenboek met zachtgekleurde aquarellen in blauwe tinten. Vanaf ca. 4 jaar.
Bevat
Titel
Haas Huppel : vijf fantastische verhalen
Auteur
Marcus Pfister
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Kleiner Hase Hoppel
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: De Vier Windstreken, 2008
133 p. : ill.
ISBN
9789051160079 (hardback)

Besprekingen

Deze bundel brengt alle verhalen over Haas Huppel chronologisch samen: het eerste verhaal start in de winter, in het laatste verhaal is het opnieuw lente. Haas Huppel is een sneeuwhazenjong dat alle trekjes van een mensenkind heeft. Zijn moeder vertrouwt Haas Huppel maar houdt ? zoals dat ook in het echte leven het geval is ? heel vaak haar hart vast. Zoals dat gaat bij hazenjongen en mensenkinderen, breidt de wereld van Haas Huppel zich elke dag een beetje uit omdat elke dag een groter en ander stukje van die wereld verkend wordt. Ondertussen leert Haas Huppel steeds meer dieren kennen. Zo ontmoet hij een dier met een boom op zijn hoofd en ontdekt hij dat dat dier een hert is en leert hij ook de eekhoorn, de specht en de egel kennen. In het eerste verhaal leert Haas Huppel dat hazen ook vijanden hebben en rent hij voor zijn leven om te ontsnappen aan een grote roofvogel. In het tweede verhaal gaat Huppel op zoek naar de lente en krijgt hij een grote bruine beer als vriend, ook al vin…Lees verder
Bundel met vijf vriendelijke verhalen over Haas Huppel (bekend van diverse andere boeken in verschillende formaten). Het boek, met op de omslag een waterige, maar voldoende sprekende aquarel in winter/vroege voorjaarstinten, ziet er verzorgd uit. Binnenin worden paginagrote prenten, in dezelfde sfeer als op de omslag, afgewisseld met witte tekstpagina's, voorzien van een kleinere illustratie. Een enkele keer is de tekst, goed leesbaar, in een over twee pagina's doorlopende plaat afgedrukt. Aardig boek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar, voor wie het gedrag van Huppel zeer herkenbaar zal zijn.

Suggesties