Boek
Nederlands

Komt een vrouw bij de hacker : hoe je identiteit gestolen kan worden

Maria Genova (auteur)
+1
Komt een vrouw bij de hacker : hoe je identiteit gestolen kan worden
×
Komt een vrouw bij de hacker : hoe je identiteit gestolen kan worden Komt een vrouw bij de hacker : hoe je identiteit gestolen kan worden

Komt een vrouw bij de hacker : hoe je identiteit gestolen kan worden

In de reeks:
Journalistieke reportage over identiteitsfraude op internet en sociale media, met adviezen om dit zoveel mogelijk te voorkomen.
Extra onderwerp
Waargebeurd
Titel
Komt een vrouw bij de hacker : hoe je identiteit gestolen kan worden
Auteur
Maria Genova
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Just Publishers, 2014
239 p.
ISBN
9789089752925 (paperback)

Besprekingen

Komt een vrouw bij de hacker is niet het nieuwste boek van Kluun, maar dat van onderzoeksjournalist Maria Genova. Zij schrijft boeken over maatschappelijke problemen en snijdt vaak taboe-onderwerpen aan. Haar vorige werk handelde onder andere over loverboys en jeugdzorg. Genova was verbaasd dat zoveel Nederlanders het slachtoffer worden van digitale diefstal, en ging daarom zelf op onderzoek uit. Aangezien ze niet bepaald een computerexpert is — eerder een lichte digibeet — riep ze de hulp in van een echte hacker en ging daarnaast op onderzoek uit.
Genova was verbijsterd door de verhalen die ze tegenkwam. Mensen met 1737 auto's op hun naam; iemand die onschuldig in de cel terechtkomt door een identiteitsverwisseling; een wraakzuchtig man die zijn ex opzadelt met allerlei dingen die zij niet besteld heeft, maar wel moet betalen; een hacker die naaktfoto's van diverse computers haalt en publiceert op het internet, inclusief naamsvermelding…
Volgens Genova's onderzoek bl…Lees verder
De journaliste Maria Genova staat bekend om haar publicaties rondom mens en maatschappij in een actuele setting. Dit boek neemt de lezer mee in de wereld van identiteitsfraude en laat zien hoe eenvoudig het is voor criminelen om op afstand informatie die beschikbaar is op het wereldwijde web te gebruiken voor eigen gewin. Op welke wijze vindt deze vorm van fraude plaats en wat kun je zelf als individu ondernemen om de kans dat jou dit overkomt tot een minimum te beperken? Deze en vele andere vragen worden beantwoord in dit nuttige boekwerk. De auteur combineert talrijke praktijkvoorbeelden met diverse tips (achter in het boek) om de lezer zo goed mogelijk te helpen en laat terloops zien dat de sociale media en het verstrekken van op het eerste gezicht onschuldige persoonlijke informatie een duistere keerzijde hebben. Een pakkend verhaal met een educatief karakter. Met een verwijzing naar enkele nuttige websites.

Over Maria Genova

Maria Genova (Bulgaars: Мария Генова) (Plovdiv, 12 januari 1973) is een journaliste en schrijfster. Ze is opgegroeid in Plovdiv, Bulgarije, en heeft daar haar gymnasiumdiploma gehaald. Op haar negentiende verhuisde ze na een huwelijk met een Nederlander mee naar Nederland. Genova studeerde af in 1997 aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg.

Genova is schrijver van de boeken over het leven onder communistische (marxistisch-leninistische) dictatuur en na de val van het Oostblok, vrouwenhandel in Nederland, kindermishandeling en falende jeugdzorg, identiteitsfraude, sexting en zelfdoding. Daarnaast heeft ze als journalist bij diverse media gewerkt en gepubliceerd over maatschappelijke misstanden. Ze is co-auteur van de website onlineslim.nl.

Voor haar debuutroman 'Communisme, sex en leugens' ontving ze de "De Looier Debutanten Prijs" in 2007.

Over 2015 ontving ze de You Go Girl award.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia