Grote letter
Nederlands

Geluksblind

Marian Mudder (auteur)
Een pas gescheiden vrouw gooit het roer om en gaat op zoek naar de ware liefde.
Titel
Geluksblind
Auteur
Marian Mudder
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2009
359 p.
ISBN
9789036426718 (2009, hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Isabelle Harteveld verlaat haar man omdat ze niet gelukkig is in haar huwelijk. Daarnaast voelt ze zich sinds haar jeugd altijd 'een mislukte tegenvaller'. Ze gooit het roer om en gaat leven als een eendagsvlieg, probeert de ideologie van The Secret ("Als je echt wilt, lukt het") en leert eigen keuzes te maken waardoor ze niet meer afhankelijk is van de goedkeuring van haar directe omgeving. Als ze haar grote liefde tegenkomt, is er opnieuw de onzekerheid en de vraag "Kan ik me in deze relatie kwetsbaar opstellen en kan ik de nieuwe stappen die ik zet volhouden?" De angst van de hoofdpersoon om fouten te maken en om verlaten te worden, is goed uitgewerkt en de boodschap "Zoek de kracht in jezelf" komt duidelijk over. De auteur/actrice (bekend van o.a. Baantjer, Westenwind en Vrouwenvleugel) heeft met dit debuut een eigentijds verhaal neergezet met sterke dialogen en een flinke portie humor.

Over Marian Mudder

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door R. Martens

Marian Mudder (Rotterdam, 8 januari 1958) is een Nederlands actrice en schrijfster.

Levensloop

Mudder studeerde een jaar psychologie, waarna ze de toneelopleiding aan het Conservatorium van Antwerpen volgde. In 1989 debuteerde de actrice in het toneelstuk De lente. Daarna speelde ze in verschillende theaterproducties. Naast theater acteerde ze ook in televisieseries en films.

Ze verwierf landelijke bekendheid met haar rol van Nathalie Tellegen in de dramaserie Vrouwenvleugel en haar rol van Vera Prins in de televisieserie Baantjer. Verder speelde ze in series als Westenwind, I.C. en Goede tijden, slechte tijden.

In 2009 debuteerde ze als schrijfster met de roman Geluksblind. Daarna volgden De perfecte minnares (2011) en Volgende keer bij ons (2012). Ze schrijft iedere maand in tijdschrift Zin over televisieseries.

Lees verder op Wikipedia