Boek
Nederlands

De vuurkring

Ook verschenen als De vloek

Marianne Curley (auteur), Huberte Vriesendorp (vertaler)
+1
De vuurkring
×
De vuurkring De vuurkring

De vuurkring

Ook verschenen als De vloek

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Kate, die de witte magie beoefent, ontdekt dat haar nieuwe klasgenoot Jesse beschikt over occulte krachten die terug gaan op een boosaardige vervloeking uit de middeleeuwen.
Onderwerp
Mysteries
Titel
De vuurkring
Ook verschenen als
De vloek
Auteur
Marianne Curley
Vertaler
Huberte Vriesendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Old magic
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2010
253 p.
ISBN
9789047511700 (paperback)

Besprekingen

Als Kate (16) haar nieuwe klasgenoot Jesse ziet, vonkt het tussen hen. Het is meer dan een gewone aantrekkingskracht. Kate is heel bijzonder: ze is magisch begaafd en leert van haar grootmoeder Jillian veel over magie. Ze gebruiken hun gave nooit negatief, maar voor de omgeving en zeker voor de meeste klasgenoten blijft het hekserij. Van bij die eerste ontmoeting weet en voelt Kate dat Jesse ook een speciale kracht heeft, die hij nog niet kent. Ze probeert hem dat te vertellen, maar Jesse heeft er geen oren naar. Als Jillian hem ziet en een angstaanjagend visioen krijgt van slangen rond hem, is voor de onbeholpen en stuntelige Jesse de magische maat vol. Hij neemt afstand van Kate, zeker als zij en Jillian hem proberen duidelijk te maken dat hij al sinds generaties een vloek met zich meedraagt. De ongewone warmte blijft, maar ze weten niet wat ze daarmee moeten. Als het ongeluk toeslaat in hun gezin en Jesse zich verantwoordelijk gaat voelen omdat de voorspellingen kloppen, roept hij …Lees verder
Kate is 15 jaar en heeft een gave. Zij beoefent de witte magie, de 'goede toverkunst', evenals haar nog heel jonge grootmoeder Jillian. Als heks of 'griezelgriet' laten haar klasgenoten Kate links liggen. Dan komt Jesse bij haar in de klas. Kate ontdekt onmiddellijk, dat hij een occulte kracht bij zich draagt. Hoewel Jesse dit absoluut nog niet beseft, weet hij toch al op zijn eerste schooldag een enorm en vernietigend noodweer te ontketenen. Kate komt er ook achter, dat Jesses familie al eeuwen lijdt onder een boosaardige vloek. Zou ze hem kunnen helpen? Dit boek is een voorbeeld van de herlevende belangstelling voor hekserij, met wortels tot in de vroege middeleeuwen. Om de beurt zijn Jesse en Kate aan het woord in dit heel griezelige, maar knap geschreven boek over 'oude magie'. Eerder verschenen als 'De vloek' (2000). Vanaf ca. 13 jaar.

De vuurkring

Dit boek dat eerder verscheen onder de titel ‘De vloek’ vertelt over een eeuwenoude vloek die rust op een familie. In het eerste deel maken Jesse en Kate kennis met elkaar.Hoewel Jesse gefascineerd is door het buitenbeentje Kate, heeft hij het moeilijk met haar verhalen over magie. Kate kan zelf gedachten lezen en Jesse gelooft haar niet als ze zegt dat ook hij over een speciale gave beschikt. Pas als hij zijn krachten erkent, kan hij ze ook doelgericht gaan gebruiken en ze onder controle houden. Nu veroorzaakt hij zonder het te weten rampen. Zijn hele familie wordt door pech achtervolgd. Volgens Kate ligt dat aan een vloek die op hen rust. Jesse gelooft er niets van, maar wanneer hij de tegenslag van zijn familie niet langer kan dragen, is hij bereid samen met Kate naar het verleden te reizen om de vloek op te heffen.
Het tweede deel speelt zich af in het oude Engeland. Met behulp van de magie van Kates grootmoeder, Jillian, komen Kate en Jesse in 1252 in het dorp Thorntyne aan…Lees verder