Dvd
Engels

A beautiful day in the neighborhood

Marielle Heller (regisseur), Tom Hanks (acteur), Matthew Rhys (acteur)
Een cynische en verbitterde journalist krijgt opdracht een artikel te schrijven over Fred Rogers, de vriendelijke en altijd goed gehumeurde presentator van het kinderprogramma ‘Mister Rogers' Neighborhood’.
Titel
A beautiful day in the neighborhood
Regisseur
Marielle Heller
Acteur
Tom Hanks Matthew Rhys
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
104 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712609634662
mooov

Besprekingen

Biografisch drama van Marielle Heller (Can you ever forgive me?; The diary of a teenage girl) met Tom Hanks (The green mile; The Post) en Matthew Rhys (The Americans). Het verhaal is gebaseerd op een episode uit het leven van Fred Rogers (1928-2003) die van 1968 tot 2001 het kinderprogramma ‘Mister Rogers' Neighborhood’ presenteerde, een vriendelijk en rustig televisieprogramma voor kleuters over sociaal-maatschappelijke thema’s. De cynische en verbitterde journalist Lloyd Vogel (Rhys) krijgt opdracht een tijdschriftartikel te schrijven over Rogers in een serie over helden. Vogel is eerst zeer wantrouwend tegenover Rogers’ vriendelijkheid en altijd goede humeur, maar langzaam laat hij zijn cynisme vallen. De recensenten geven 3-4 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 6-5-’20): ‘(…) Heller kukelt soms over het randje van klef met haar warme pleidooi voor empathie, maar – godsámme – het werkt.’ VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Braverik Hanks is perfect gecast als de kindervriend en brengt hem o…Lees verder

Over Marielle Heller

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door HimmelrichPR

Marielle Heller (Marin County, 1 oktober 1979) is een Amerikaans film- en televisieregisseuse, actrice en scenarioschrijfster.

Biografie

Marielle Heller werd in 1979 in Californië geboren als de dochter van chiropractor Steve Heller en kunstonderwijzeres Annie Stiles-Heller. Ze groeide op in de buurt van het stadje Alameda. Reeds als kind acteerde ze in theaterproducties.

Ze volgde een theateropleiding aan Universiteit van Californië - Los Angeles (UCLA) en de Royal Academy of Dramatic Art in Londen.

In 2007 trouwde ze met komiek en filmmaker Jorma Taccone.

Carrière

Na haar studies in Londen keerde ze terug naar de Verenigde Staten, waar ze aanvankelijk aan de slag ging als theateractrice. In 2002 had ze een kleine rol in een aflevering van de sitcom Spin City. In 2010 maakte ze in de komedie MacGruber, geschreven en geregisseer…Lees verder op Wikipedia