Dvd
Engels
Rose (17 jaar) is een dhampier: half mens, half vampier. Het is haar taak om de Moroi, vredelievende sterfelijke vampieren, te beschermen tegen de Strigoi, bloeddorstige onsterfelijke vampieren. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Vampiers, Relaties
Extra onderwerp
Fantasy (film), Avonturenfilms
Titel
Vampire academy
Regisseur
Mark Waters
Naar het werk van
Richelle Mead
Componist
Rolfe Kent
Acteur
Zoey Deutch Lucy Fry Olga Kurylenko Gabriel Byrne
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
100 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664110898

Besprekingen

Griezelavontuur van Mark Waters (Mean girls; Ghosts of girlfriends past), gebaseerd op het eerste deel* van de bestsellerserie van Richelle Mead. Hoofpersoon Rose (17 jaar) is een dhampier: half mens, half vampier. Dhampiers hebben als taak om de Moroi –vredelievende en sterfelijke volbloed vampiers – te beschermen tegen de Strigoi, onsterfelijke, slechte vampiers. Rose' beste vriendin Lissa is een Moroi-prinses, en samen moeten zich zien te handhaven op hun kostschool, de vampieracademie St. Vladimir. In de hoofdrollen Zoey Deutch, Lucy Fry, Danila Kozlovsky en Gabriel Byrne. André Waardenburg (NRC 19-2-'14) schrijft: 'Voor de niet ingewijden is het even duizelen: hoe moet je onderscheid maken tussen vampiers, dhampiers en strigoi? (...) Het is allemaal ruis. Vampire Academy is eigenlijk een highschoolfilm die, net als regisseur Mark Waters' eerdere Mean Girls (2004), gaat over groepsdruk, kliekvorming, buitenbeentje zijn en de tienerobsessie met roddelen en seks.' Bart van der Put (…Lees verder

Over Mark Waters

Mark Stephen Waters (Cleveland, Ohio, 30 juni 1964) is een Amerikaans filmregisseur. Hij is vooral bekend vanwege zijn regie van de films Just Like Heaven, Mean Girls en Freaky Friday.

Filmografie

  • Vampire Academy: Blood Sisters (2014)
  • Mr. Popper's Penguins (2011)
  • The Spiderwick Chronicles (2008)
  • Henry's List of Wrongs (2006)
  • Just Like Heaven (2005)
  • Mean Girls (2004)
  • Freaky Friday (2003)
  • Warning: Parental Advisory (2002) (TV)
  • Head Over Heels (2001)
  • The House of Yes (1997)

Externe link

  • (en)  Mark Waters in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia