Boek
Nederlands

De bronnen van het kwaad

Markus Heitz (auteur), Jan Smit (vertaler)
+1
De bronnen van het kwaad
×
De bronnen van het kwaad De bronnen van het kwaad
In de reeks:
Genre:
Lodrik keert terug uit de dood om mee te helpen zijn krankzinnige zoon en troonopvolger Govan te verslaan.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De bronnen van het kwaad
Auteur
Markus Heitz
Vertaler
Jan Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Quellen des Bösen
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010
591 p.
ISBN
9789024530540 (paperback)

Besprekingen

De dikke troonopvolger Lodrik zou volgens de zieners de Donkere Tijd inluiden als hij aan de macht kwam. Al snel veranderde Lodrik in een knappe jongeman met goede ideeën om het koninkrijk beter en eerlijker te besturen. Maar ondertussen riep hij wel de hulp in van de duistere god Tzulan, waarmee hij zich op een duister pad begaf. Ondanks goede bedoelingen veranderde Lodrik door bemoeienis van een demonische raadgever in een bloeddorstige despoot, die in het vorige deel werd vermoord door zijn zoon en dochter. Zouden zij dan de Duistere Tijd inluiden? In dit deel blijkt Lodrik toch niet dood, maar is hij (zonder zijn toverkracht) teruggekeerd uit het dodenrijk. Een laatste groep die zich verzet tegen het enorme leger van Lodriks krankzinnige zoon Govan heeft zich verzameld in het onafhankelijke Kensustria. Met de hulp van Lodriks andere zoon Lorin die ook over magische krachten beschikt, zijn zij de laatste kans om het tij te keren. Dit is een iets te lijvig epos geworden. Het beste i…Lees verder

Over Markus Heitz

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Markus Heitz (Homburg, 10 oktober 1971) is een Duitse schrijver van epische fantasy, vooral bekend voor zijn De Dwergen-serie. Heitz verkreeg de laatste paar jaar internationale erkenning in Europa, na de Engelse vertaling van zijn boeken.

Bibliografie

De Dwergen

  • 2003 - De Dwergen
  • 2004 - De Strijd van de Dwergen
  • 2005 - De Wraak van de Dwergen
  • 2008 - Het Lot van de Dwergen
  • 2015 - De Triomf van de Dwergen

Ulldart: de Donkere Tijd

  • 2002 - Schaduwen boven Ulldart
  • 2002 - De Orde van het Zwaard
  • 2002 - Het Teken van een Duistere God
  • 2003 - Het Oog van Tzulan
  • 2005 - De Magie van de Macht
  • 2005 - De Bronnen van het Kwaad

Ulldart: De Nieuwe Tijd

Suggesties