Boek
Nederlands
Een groep duistere wezens tracht de vampier Sia te dwingen tot een reeks moorden door haar menselijke dochter Emma te ontvoeren.
Titel
Judasdochter
Auteur
Markus Heitz
Vertaler
Marcella Houweling
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Judastöchter
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011
479 p.
Aantekening
Voorafgegaan door Ritus (dl. 1), Sanctum (dl. 2), Kinderen van Judas (dl. 3), Bloedportaal (dl. 4), Judaszoon (dl. 5)
ISBN
9789024533589 (paperback)

Besprekingen

Judasdochter, het sluitstuk van Markus Heitz’ driedelige vampierenreeks, vertelt het verhaal van Theresia ‘Sia’ Sarkowitz, een vampier die afstamt van de Kinderen van Judas – een oud, bijzonder geslacht onder vampieren. Sia probeert uit alle macht te voorkomen dat op haar menselijke nakomelingen dezelfde vloek te rusten komt als degene die zij met zich meedraagt. Als Emma en Elena echter ontvoerd worden, doet Sia er alles aan om hun veiligheid te verzekeren. Tal van vijanden houden haar in de gaten terwijl ze probeert het gevaar af te wenden. Intussen sluit ze onder meer een bondgenootschap met Eric, een mysterieuze vreemdeling uit haar wereld, maar ook hij blijkt niet te zijn zoals hij zich voordoet…
De vampiersaga van Markus Heitz heeft weinig gemeen met het leeuwendeel van de ‘tiener’ vampierreeksen, zoals de ‘Twilight’-reeks. Zijn boeken draaien niet rond romantiek, de vampiers zijn hier eerder de te vrezen moordende monsters van weleer en niet het soort dat zich onopv…Lees verder
Laatste deel van de serie boeken rondom de 'Kinderen van Judas'. Theresia 'Sia' Sarkowitz is een Judasdochter, een bijzonder soort vampier. Emma en haar dochter Elena zijn Sia's enige nog levende menselijke nakomelingen. De Sidhe, wezens uit de Ierse mythologie, ontvoeren Emma om Sia te dwingen diverse moorden voor ze te plegen. Sia denkt dat Elena ook door hen ontvoerd is, maar die blijkt te worden beschermd door de butler Jeoffray Wilson. Om Emma te kunnen redden moet Sia naar Ierland, wat onmogelijk lijkt, daar de kinderen van Judas niet in de buurt van stromend water kunnen komen. Gelukkig krijgt ze zeer onverwachte hulp in de vorm van Eric von Kastell, jager op gedaantewisselaars, en zijn halfzus Justine. Een zeer spannend verhaal vol met Nachtkelten, vampiers, gedaantewisselaars en mythische halfgoden. Prima te lezen zonder kennis van de rest van de serie. Kleine druk.

Over Markus Heitz

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Markus Heitz (Homburg, 10 oktober 1971) is een Duitse schrijver van epische fantasy, vooral bekend voor zijn De Dwergen-serie. Heitz verkreeg de laatste paar jaar internationale erkenning in Europa, na de Engelse vertaling van zijn boeken.

Bibliografie

De Dwergen

 • 2003 - De Dwergen
 • 2004 - De Strijd van de Dwergen
 • 2005 - De Wraak van de Dwergen
 • 2008 - Het Lot van de Dwergen
 • 2015 - De Triomf van de Dwergen

Ulldart: de Donkere Tijd

 • 2002 - Schaduwen boven Ulldart
 • 2002 - De Orde van het Zwaard
 • 2002 - Het Teken van een Duistere God
 • 2003 - Het Oog van Tzulan
 • 2005 - De Magie van de Macht
 • 2005 - De Bronnen van het Kwaad

Ulldart: De Nieuwe Tijd