Boek
Nederlands

Wereld in vlammen

Markus Heitz (auteur), Jan Smit (vertaler)
Het continent Ulldart staat meer dan ooit in rep en roer en de krachten van Lodrik worden zwaar op de proef gesteld als hij het moet opnemen tegen zijn bloeddorstige dochter Zvatochna. Vervolg op 'Bedrieglijke vrede'.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Wereld in vlammen
Auteur
Markus Heitz
Vertaler
Jan Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Brennende Kontinente
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010
351 p. : ill.
ISBN
9789024532384 (paperback)

Besprekingen

Lodrik Bardric, ooit de held van Ulldart, nu een necromanciër, moet het tegen zijn bloeddorstige dochter Zvatochna opnemen, maar ook heel Ulldart is in gevaar door andere landen die begerig zijn naar de rijkdom van dat continent. De voormalige vorstin van Tersion keert terug uit ballingschap en wil haar macht heroveren. Aan de westkust meert een geheimzinnige vloot oorlogsschepen aan, die zich opmaakt voor een gevecht met het Kensustriaanse leger. En Norina, de heerseres van Tarpol, ontsnapt ternauwernood aan een aanslag. Lodrik wil haar te hulp schieten, maar is het al niet te laat? Markus Heitz won twee keer de Deutscher Phantastik Preis. Van zijn cyclus 'De dwergen' werden meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht. Heitz gaat in dit tweede deel van 'De nieuwe tijd' met hetzelfde elan verder: heel veel personages, een ongelooflijk aantal intriges, veel bloed en liefdesbedrog. Aanstekelijk geschreven voor een breed publiek dat van epic fantasy houdt, maar soms onoverzichtelijk en vlak…Lees verder

Over Markus Heitz

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Markus Heitz (Homburg, 10 oktober 1971) is een Duitse schrijver van epische fantasy, vooral bekend voor zijn De Dwergen-serie. Heitz verkreeg de laatste paar jaar internationale erkenning in Europa, na de Engelse vertaling van zijn boeken.

Bibliografie

De Dwergen

  • 2003 - De Dwergen
  • 2004 - De Strijd van de Dwergen
  • 2005 - De Wraak van de Dwergen
  • 2008 - Het Lot van de Dwergen
  • 2015 - De Triomf van de Dwergen

Ulldart: de Donkere Tijd

  • 2002 - Schaduwen boven Ulldart
  • 2002 - De Orde van het Zwaard
  • 2002 - Het Teken van een Duistere God
  • 2003 - Het Oog van Tzulan
  • 2005 - De Magie van de Macht
  • 2005 - De Bronnen van het Kwaad

Ulldart: De Nieuwe Tijd