Boek
Nederlands

De erfenis van Himmler : een advocatenthriller

Marthe Maeren (auteur)
+1
De erfenis van Himmler : een advocatenthriller
×
De erfenis van Himmler : een advocatenthriller De erfenis van Himmler : een advocatenthriller

De erfenis van Himmler : een advocatenthriller

Titel
De erfenis van Himmler : een advocatenthriller
Auteur
Marthe Maeren
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2008
268 p.
ISBN
9789022322444

Besprekingen

De erfenis van Himmler is Maerens derde thriller met de Gentse advocate Frieda Degraeve en haar collega's in de hoofdrol. Maeren, pseudoniem voor Bernadette Demeulenaere, is zelf advocate en de charme van haar matig spannende thrillers zat hem vooral in de trefzekere, zij het enigszins oubollige, wijze waarop zij de fricties en de bureaucratische naijver binnen het gerechtelijke milieu beschrijft.

De derde keer is echter de 'goede' keer, want haar nieuwe thriller is strakker en geloofwaardiger uitgewerkt, en bevat meer spanningselementen dan haar vorige werken. De auteur heeft zich intensief gedocumenteerd om de lezer, via een spannende intrige, ook een stevige hap kunst- en politieke geschiedenis te serveren. De roman neemt een 'vliegende' start als in de toiletten van het Gentse Sint-Pietersstation het lijk wordt gevonden van een collega van Frieda Degraeve. Het slachtoffer had een vliegtuigticket enkele reis Zaventem-Bahama's op zak, en de eerste elementen uit het ond…Lees verder
Advocate Frieda Degraeve uit Gent moet drie problemen oplossen: wie heeft haar collega Raoul Claes vermoord? waarom had hij vlak voor zijn dood drie miljoen euro overgemaakt naar een obscure rekening op de Bahama's? wat moet zij zeggen tegen de erven van cliënt Adam Rothschild, die dat bedrag nu juist opeisen? Frieda is dan ook genoodzaakt diep in deze zaak te duiken. Een interessant thrillerverhaal, dat, geschreven door een vrouwelijke auteur, een heel andere sfeer ademt dan te doen gebruikelijk is in dit genre. De dialogen zijn boeiend, de ontwikkelingen van de ingewikkelde intrige, met diepe wortels in de geschiedenis, zijn aannemelijk. Zeer lezenswaard: bekende omgeving, gemakkelijke identificatiemogelijkheden, persoonlijke sfeer, spanning. Paperback met normale druk.

Over Marthe Maeren

Marthe Maeren (Knokke, 1958) is een Vlaams advocate en thrillerauteur.

Maeren studeerde rechten en criminologie in Gent en consumentenrecht in Stockholm. Voor haar doctoraat bestudeerde ze de (on)toegankelijkheid van de Belgische rechtbanken. Sinds 1986 is ze advocate aan de balie te Gent; in 1992 werd ze vennoot van een groot advocatenkantoor. Maeren is de eerste legal thrillerauteur in Vlaanderen.

Dode letter (2004) is Maerens debuut als misdaadauteur. In 2006 verscheen Dode hand, haar tweede advocatenthriller. Hierin schetst Maeren een beeld van het Belgische gerecht en de verborgen mechanismen die de werking ervan beïnvloeden. In het voorjaar van 2008 verscheen De erfenis van Himmler, het derde verhaal in de Frieda Degraeve-reeks. In 2010 volgde het vierde verhaal in de reeks: Schedelkraker.

De vijfde misdaadroman van Marthe Maeren, met de titel God is een vrouw, verscheen in oktober 2012. Het is de eerste echte rel…Lees verder op Wikipedia