In New York treft de FBI een naakte vrouw met geheugenverlies aan. Zij is overdekt met tatoeages en al snel blijkt dat iedere tatoeage naar een misdaad leidt.
Onderwerp
Geheugenverlies
Titel
Blindspot. Seizoen 1 / created by Martin Gero
Scenarist
Martin Gero
Acteur
Jaimie Alexander Sullivan Stapleton Rob Brown 1984- Audrey Esparza
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2016
5 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
23 x 40 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051888222119

Besprekingen

Amerikaanse misdaadserie van Martin Gero. Op Times Square wordt in een grote tas een jonge vrouw (Jaimie Alexander) gevonden, ze is naakt en geheel bedekt met tatoeages. Op haar rug staat de naam van FBI-agent Kurt Weller (Sullivan Stapleton). De FBI noemt de vrouw 'Jane Doe' en neemt haar op in een getuigenbeschermingsprogramma. Jane lijdt aan geheugenverlies, maar blijkt wel over een grote talenkennis en vechtkwaliteiten te beschikken. De FBI ontdekt dat elke tatoeage leidt naar een toekomstige misdaad. Ook wordt langzamerhand meer duidelijk over de achtergrond van Jane. In de VS was het eerste seizoen een succes. 23 afleveringen.

Over Martin Gero

Martin Gero (Zwitserland, 1977) is een Canadese scenarioschrijver en producent voor Stargate Atlantis en maker van de tv-serie Blindspot.

Gero werd geboren in Zwitserland, maar spendeerde een groot gedeelte van zijn jeugd in Ottawa, Ontario. Hij ging naar Canterbury High School for Dramatic Arts en naar Ryerson University in Toronto, waar hij in zijn laatste jaar stopte met de opleiding. Hij schreef en regisseerde Young People Fucking, een favoriet bij het Toronto International Film Festival in het onderdeel romantische komedie. Verder is hij uitvoerend producent van Stargate Universe, Stargate Atlantis en Stargate SG-1.

Filmografie

  • Blindspot
  • Stargate Universe
  • Stargate: Atlantis
  • Stargate SG-1

Externe link