Boek
Nederlands

Kikker en de vreemdeling

Max Velthuijs (auteur)
+1
Kikker en de vreemdeling
×
Kikker en de vreemdeling Kikker en de vreemdeling

Kikker en de vreemdeling

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Wanneer Rat in het bos verschijnt, wordt hij aanvankelijk niet geaccepteerd door de andere dieren, maar langzaam aan gaan ze hem steeds meer waarderen. Prentenboek met grote, sfeervolle aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken, helpen, vrienden
Titel
Kikker en de vreemdeling
Auteur
Max Velthuijs
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2008
[26] p. : ill.
ISBN
9789025847661

Besprekingen

In het bos is een nieuw dier komen wonen: Rat. Hij wordt niet geaccepteerd. De dieren zitten boordevol vooroordelen, maar merken dat ze van hun standpunt terug moeten komen: i.p.v. lui en brutaal is hij juist behulpzaam en actief. Hij wordt volledig geaccepteerd en is zelfs geliefd. Dan besluit Rat om naar Amerika te gaan. Schitterend geschilderd prentenboek in warme kleuren. Dit vierde boek over Kikker is gezien zijn thematiek ideaal om voor te lezen op scholen en daarna over discriminatie te praten. Daarnaast is het natuurlijk ook een leuk boek over vriendschap. Het taalgebruik is eenvoudig, direct en zeer geschikt om voor te lezen. In de beproefde Velthuijsstijl uitgewerkt: heldere, krachtige illustraties die belevenissen uit de kinderwereld trefzeker naar de dierenwereld vertalen. Aantrekkelijk blauw omslag met een schilderij in kader van Kikker en Rat. Bekroond met de E. du Perronprijs 1994. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties