Boek
Nederlands

Hoe eet je een cupcake?

Meg Donohue (auteur), Inge Pieters (vertaler)
Twee jonge Amerikaanse vrouwen, die samen zijn opgegroeid in verschillende milieus, ontmoeten elkaar weer na tien jaar en besluiten ondanks onderliggende animositeit samen een cupcakebakkerij te starten.
Extra onderwerp
CHI, ROM, vriendschap
Titel
Hoe eet je een cupcake?
Auteur
Meg Donohue
Vertaler
Inge Pieters
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
How to eat a cupcake
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2012
319 p.
ISBN
9789022562888 (paperback)

Besprekingen

In Hoe eet je een cupcake? vertelt Meg Donohue het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen Annie en Julia, twee absolute tegenpolen. Annies moeder werkte als huishoudster bij Julia’s ouders, zodat de twee meisjes samen opgroeiden. Na de middelbare school, een traumatische periode voor Annie, zijn ze uit elkaar gegroeid. Tien jaar later komen ze elkaar weer tegen op een feestje bij Julia thuis, waar Annie voor de cupcakes heeft gezorgd. Die zijn zo lekker dat Julia het idee krijgt samen met Annie een bakkerijtje te beginnen. Langzaam ontdooit het ijs tussen de twee weer, al gaat dat niet zonder slag of stoot. Hun hernieuwde vriendschap wordt op de proef gesteld door een oude bekende, en een geheimzinnige man overschaduwt het succes van hun bakkerij. Julia draagt bovendien een pijnlijk geheim met zich mee. Pas als ze dat kan vertellen tegen haar verloofde, Wesley, en tegen Annie, kan ze haar leven weer helemaal in handen nemen.
Hoe eet je een cupcake? ziet eruit…Lees verder
Annie en Julia zijn tijdens hun jeugd de beste vriendinnen. Ondanks hun verschillende achtergrond - Julia komt uit een welgesteld gezin, terwijl Annie's moeder werkzaam is als schoonmaakster - komen ze prima overeen en ze delen alles samen. Dankzij de vrijgevigheid van Julia's familie kunnen ze zelfs samen naar dezelfde privéschool. Helaas komt hun vriendschap ten einde. Jaren later komen de twee vrouwen elkaar weer tegen als Annie, inmiddels een getalenteerd banketbakster, is ingehuurd om gebak te maken voor een evenement, georganiseerd door Julia's moeder. Julia is onder de indruk van Annie's baksels en stelt voor om samen een cupcakewinkel te openen. Dan worden ze op een nare manier geconfronteerd met de dingen die zijn gebeurd in het verleden. Fijn geschreven roman, waarin de twee hoofdpersonages om de beurt vertellen over de geheimen en problemen die hun vriendschap tot een einde hebben gebracht. Hoewel de boekcover anders doet vermoeden, draait het verhaal ook deels om mysterie,…Lees verder