Boek
Nederlands

Heilignacht

Meg Gardiner (auteur)
Een fanatieke sekte in Amerika steelt atoom- en biologische wapens om God te helpen het einde der tijden wat te bespoedigen.
Extra onderwerp
sekten, Romans, thriller
Titel
Heilignacht
Auteur
Meg Gardiner
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
China Lake
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2002
336 p.
ISBN
90-225-3225-9

Besprekingen

De door terreur en geweld gedomineerde actualiteit biedt stof te over voor beginnende thrillerauteurs. Meg Gardiner doet er in haar debuutroman uitgebreid haar voordeel mee. Heilignacht is immers een eigentijdse thriller rond een sekte die met chemisch biologische terreur dreigt. Protagoniste is de cynische maar charismatische Evan Delaney en haar invalide minnaar. Haar broer, piloot bij de US luchtmacht, vertrouwde haar zijn zesjarige zoontje Luke toe nadat diens vrouw hem verliet om zich bij een religieuze sekte aan te sluiten. Deze sekte, The Remnant, voorspelt een spoedig einde van de wereld en is bereid daar zelf een handje bij toe te steken. Evan Delaney wordt als jonge, ongehuwde vrouw die daarenboven obscene sciencefictionverhalen schrijft, al gauw het mikpunt van de fanatiekelingen. Aanvankelijk heeft ze lak aan de bedreigingen die ze ontvangt, maar als er effectief wordt ingebroken in haar huis en wagen, realiseert ze zich dat niet enkel haar eigen leven maar ook dat …Lees verder
Evan Delaney, schrijfster, journaliste en juriste, heeft Luke, het zesjarige zoontje van haar broer Brian in huis genomen nadat haar schoonzus Tabitha de benen had genomen. Tabitha heeft zich aangesloten bij 'The Remnant', een militante religieuze sekte die geleid wordt door de weerzinwekkende fanaticus pastor Peter Wyoming. Evan doet een poging haar schoonzus te spreken te krijgen en vanaf dat moment heeft de sekte het ook op Evan voorzien. Ze wordt in toenemende mate bedreigd en realiseert zich dat ook Luke niet langer veilig is. Een sektelid wordt vermoord aangetroffen in het huis van Evans broer Brian die natuurlijk van de moord verdacht wordt. Evan en haar levenspartner, de verlamde advocaat Jesse, proberen de werkelijke dader te vinden en er achter te komen wat de sekte nog meer van plan is. Dat blijkt veel gruwelijker te zijn dan zij hadden gedacht… Sektes doen het altijd goed in misdaadromans en deze thriller vormt daarop geen uitzondering. Goede, spannende, met vaart geschrev…Lees verder

Over Meg Gardiner

Meg Gardener (Oklahoma, 15 maart 1957) is een schrijfster van thrillers en misdaadromans uit de VS.

Biografie

Meg Gardiner is geboren in Oklahoma en getogen in Santa Barbara, Californië. Ze studeerde af aan de Stanford University. Daarna werd ze advocate en docente aan de Universiteit van Berkeley.

China Lake (2002) (vertaald als Heilignacht) was haar debuutroman. Hiervoor ontving Gardiner de Edgar Award in 2009. Ze brak pas echt door toen ze de heldin Jo Beckett introduceerde in The Dirty Secrets Club (2008), de eerste roman van een "Jo Becket-cyclus', waarvan het vierde deel in voorbereiding is.

Gardiner woont thans met haar man en drie kinderen in Londen.

Bibliografie

Serie "Evan Delaney"

  1. 2002 - China Lake, vertaald als Heilignacht (2002…Lees verder op Wikipedia