Boek
Nederlands

Aangeschoten

M.G. Reyes (auteur), Angelique Verheijen (vertaler)
+1
Aangeschoten
×
Aangeschoten Aangeschoten
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Zes jongeren wonen in een strandhuis, zonder toezicht van volwassenen. Ze blijken verbonden door een moordzaak uit het verleden en raken samen betrokken bij een nieuw duister geheim. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Ontvoogding, Geheimen
Titel
Aangeschoten
Auteur
M.G. Reyes
Vertaler
Angelique Verheijen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Incriminated
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins Young Adult, 2016
350 p.
ISBN
9789402715309 (paperback)

Besprekingen

Zes jongeren wonen samen in een strandhuis, zonder toezicht van volwassenen. De zes totaal verschillende personages, Candace, Grace, Lucy, Maya, John-Michael en Paolo, leven ieder met hun eigen geheimen, variërend van verliefdheden, spionage en chantage tot het verzwijgen van betrokkenheid bij moord. Is iedereen in het huis wel wie hij/zij zegt te zijn? Gaandeweg blijken de huisgenoten met elkaar verbonden door een moordzaak uit het verleden. Wanneer er een huurmoordenaar opduikt, wordt hun onderlinge vertrouwen danig op de proef gesteld. Door de veelheid aan personages en intriges, en door de Amerikaanse setting van het verhaal, leest deze spannende, eigentijdse YA-roman vol vaart bijna als een soapserie. Diezelfde veelheid aan namen en verhaallijnen vraagt wel om een oplettende lezer. Duidelijke hoofdstukkoppen met de namen en locaties van de personages bieden hierbij houvast. Tweede, niet zelfstandig te lezen deel in de Venice Beach-serie*. Voor lezers vanaf ca. 15 jaar.

Aangeschoten

Dit is het tweede deel uit een reeks rond zes jongeren die samen in een strandhuis wonen aan Venice Beach. Ze hebben elk hun eigen problemen en die nemen nu een plotse wending: de vader van Grace wordt dra ter dood veroordeeld, Paolo wordt gechanteerd door een oudere vrouw, Candice wordt verliefd op haar tegenspeler, Maya staat op het punt heel veel geld te verdienen aan haar app, Lucy ontdekt wie de echte dader is van de moord waarvan de vader van Grace beschuldigd wordt en John-Michael is verliefd op een jongen.Het verhaal is vlot geschreven en de korte hoofdstukken zetten aan om steeds wat verder te lezen. Elk hoofdstuk heeft als titel de naam van een personage, de plaats en het tijdstip waar het verhaal zich afspeelt. Je wordt in het verhaal meegenomen en beleeft de spanning die meer en meer de hoogte ingaat. De gebeurtenissen volgen elkaar in sneltempo op en de levens van de personages zijn nauwer en nauwer met elkaar verbonden. Dit is een boek dat je niet v…Lees verder