Dvd
Engels

The voyage of the Dawn Treader

Michael Apted (regisseur), David Arnold (componist), C.S. Lewis (naar het werk van)
Via een overstromend schilderij belanden drie Engelse tieners in de mythologische sprookjeswereld van Narnia waar ze de jonge koning Caspian helpen om problemen in zijn rijk op te lossen.
Titel
The voyage of the Dawn Treader
Regisseur
Michael Apted
Componist
David Arnold 1962-
Naar het werk van
C.S. Lewis
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
ca. 112 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
8712626063049

Besprekingen

Derde deel van de Narnia-sage, gebaseerd op de zevendelige boekenserie van C.S. Lewis. Drie Engelse tieners, Edmund, Lucy en hun neefje Eustace, belanden via een overstromend schilderij in de mythologische sprookjeswereld van Narnia. Hier helpen ze, net als in de eerder twee delen, de jonge koning Caspian om problemen in zijn rijk op te lossen. Veel van de avonturen spelen zich dit keer af op het water. Ze strijden o.a. met draken, zeemonsters en een groene verstikkende mist. Na tegenvallende resultaten van de eerste twee delen trok Disney zijn handen van het project af. Maar onder regisseur Michael Apted (7 up; Amazing grace) krijgt deze film weer betere kritieken. Dana Linssen (Nrc 8-12-'10) vindt wel dat de film te lijden heeft onder de christelijke verlossingssymboliek. Ab Zagt (Algemeen Dagblad (9-12-'10): '(...) de kijker [komt] ogen en oren tekort om het spektakel bij te benen. (...) Apted weet met humor, actie en spectaculaire beelden de fantastische avonturen van de drie tien…Lees verder

Over Michael Apted

CC BY 2.0 - Foto van/door The Peabody Awards

Michael David Apted (Aylesbury (Buckinghamshire), 10 februari 1941 – Los Angeles, 7 januari 2021) was een Britse filmregisseur.

Biografie

Apted begon zijn carrière als televisiemaker voor ITV. Hij raakte er bekend van de 7 up televisiefilms waarin hij sinds 1963 een groep mensen elke 7 jaar interviewt over hun dromen, ambities en wat daar van terecht is gekomen. Hij regisseerde ook Coronation Street en verschillende televisiefilms en -documentaires.

In 1972 maakte hij zijn debuut als filmregisseur met The Triple Echo. Zijn doorbraak kwam er met de door Hollywood gefinancierde dramatische thriller Agatha.

Opmerkelijk is dat hij heel dikwijls koos voor een sterke vrouwelijke protagonist: Vanessa Redgrave in Agatha, Sissy Spacek in de Loretta Lynn-biopic Coal Miner's Daughter, Sigourney Weaver in het drama Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey, Madeleine Stowe in de …Lees verder op Wikipedia