Een Britse kunstconservator zijn onuitstaanbare baas oplichten en heeft daarvoor de hulp nodig van een Texaanse cowgirl.
Extra onderwerp
Misdaadfilms, Speelfilms ; 2012
Titel
Gambit
Regisseur
Michael Hoffman
Scenarist
Ethan Coen Joel Coen
Componist
Rolfe Kent
Acteur
Colin Firth Cameron Diaz Alan Rickman 1946-2016
Taal
Engels
Uitgever
Paradiso, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
89 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Remake van de gelijknamige film uit 1966 van Ronald Neame
EAN
5414937032839

Besprekingen

Komedie uit 2012 van Michael Hoffman (The last station; One fine day) met Colin Firth en Cameron Diaz. De film is een remake van een film uit 1966 met Shirley MacLaine en Michael Caine, het nieuwe scenario is van Joel and Ethan Coen (The Big Lebowski; No Country for Old Men). Britse kunstconservator Harry Deane is het gedrag van zijn baas, een onuitstaanbare en steenrijke mediamagnaat meer dan zat. Hij verzint een ingewikkeld complot om hem met behulp van een vervalste Monet op te lichten en heeft daarvoor de hulp van een Texaanse cowgirl nodig. De recensenten zijn teleurgesteld. Berend Jan Bockting (Volkskrant 20-6-'13): '(...) een bewonderingswaardig flauwe screwballkomedie die de cultuurverschillen tussen Amerikaanse lompheid en de Britse stiff upper lip tot op het bot uitmelkt (...) zelfs de minste Coenfilms (Intolerable cruelty en The ladykillers) zijn een straatlengte beter dan dit. (...)'

Over Michael Hoffman

Michael Hoffman (Hawaï, 30 november 1956) is een Amerikaans filmregisseur. Hoffman, hoewel geboren op Hawaï, groeide op in Payette (Idaho), waar hij een goede basketbalspeler was.

Hoffman studeerde aan de Boise State University. Hij was in 1976 een van de oprichters van het Idaho Shakespeare Festival (samen met Doug Copsey en Victoria Holloway). Terwijl hij aan de Boise State University studeerde werd hij verkozen tot preses, en verdiende hij door zijn werk de zeer gewilde Rhodesbeurs. Terwijl hij zijn studie voortzette in Oxford, verbreedde hij zijn horizon in drama door een studentenfilm te maken, Privilege(1982), waarin een nog piepjonge Hugh Grant te zien is. Bevriend met John Schlessinger maakte hij zijn debuut met de volgende film Restless Natives (1985), een humoristische kijk op Schotse jongens; Schlessinger was producer van de film.

Daarna maakte hij Some Girls (1988) met een jonge Patrick Dempsey (McDreamy in Grey's Anat…Lees verder op Wikipedia