Boek
Nederlands

Doos

Min Flyte (auteur), Rosalind Beardshaw (illustrator), J.H. Gever (vertaler)
+1
Doos
×
Doos Doos

Doos

Min Flyte (auteur), Rosalind Beardshaw (illustrator), J.H. Gever (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Thomas krijgt een doos. Ella, Sam en Nora ook. De dozen worden steeds groter. Wat zit er in? En wat kan je er allemaal voor leuks mee doen? Prentenboek met kleurrijke illustraties en verrassende flapjes en pop-ups. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Spelen, Kartonnen dozen
Titel
Doos
Auteur
Min Flyte
Illustrator
Rosalind Beardshaw
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Box
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2015
[20] p. : ill. + vouwdoos
ISBN
9789025761325 (hardback)

Besprekingen

Vier kleuters krijgen na elkaar een kartonnen doos, waarmee ze naar het volgende kind lopen. Door een flapje open te vouwen kun je zien wat er in zit, namelijk een leuk stukje speelgoed (trommel, driewieler, deken, knuffel). De kleuter gaat er even mee spelen, maar de kartonnen doos blijkt een veel grotere aantrekkingskracht te hebben. De dozen hebben diverse formaten, en met een beetje fantasie kun je daar van alles van maken en kun je er een hoop plezier mee beleven. Mooie, vrolijk gekleurde illustraties over dubbele pagina’s op witte ondergrond zonder afleidende details. De vier kleuters hebben een relatief groot hoofd in vergelijking met hun lijfjes. De korte tekst staat in duidelijke grote letters tussen de figuurtjes. Aantrekkelijk vierkant prentenboek met diverse flapjes en achterin twee grote uitvouwpagina’s (één omhoog en één opzij), waarin de dozen in het stapelverhaal letterlijk worden gestapeld en aan elkaar geplakt. In het midden van de harde voorflap zit een opening, als…Lees verder

Doos

Heel leuk boek rond kartonnen dozen. De stevige kaft met kijkgaatje nodigt uit al dadelijk uit tot het openen van dit zalige prentenboek! Vier kleuters krijgen elk een kartonnen doos, aan de lezer om te ontdekken wat hierin zit door flapjes open te plooien of uit te vouwen. Het wekt zeker de nieuwsgierigheid van de kleuters. Het verhaal bouwt zich langzaam op: in de eerste dozen zit er telkens een voorwerp waarmee de kleuters aan het spelen gaan. Verder in het boek ontdek je wat je zoal met dozen in elkaar kan knutselen: een kasteel, een boot, een poppenkast, zelfs een raket... Op het einde zijn alle dozen omgebouwd en dan is het hoog tijd om naar bed te gaan in ... een supergrote doos! Leuk extraatje: in de achterflap zit een kant-en-klaar stevig blaadje om zelf een doosje te maken. Het prentenboek biedt volop mooi uitgewerkte ideeën om met grote dozen aan de slag te gaan.