Boek
Nederlands

Ritueel

Mo Hayder (auteur)
+1
Ritueel
×
Ritueel Ritueel
In de reeks:
Genre:
Nadat de politie van Bristol afgehakte delen van een mannenlichaam heeft gevonden in het water, gaat men op zoek naar diens lichaam, dood of levend.
Titel
Ritueel
Auteur
Mo Hayder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ritual
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2008
399 p.
ISBN
9789024528196

Besprekingen

Met Vogelman (De Leeswolf 2000, p. 198) en De behandeling (De Leeswolf 2002, p. 13) schreef Mo Hayder rond de eeuwwisseling twee topthrillers met in de hoofdrol de getroebleerde politieman Jack Caffery. Caffery werd na deze twee boeken echter al gedumpt, en met het gruwelijke Tokio (Luitingh-Sijthoff, 2004) en het onsamenhangende Duivelswerk (Luitingh, 2006), leek de Britse schrijfster haar neus voor spannende plots helaas kwijt te zijn. Ritueel is echter een comeback door de grote poort, en niet toevallig speelt opnieuw Jack Caffery de hoofdrol.

In de haven van Bristol drijft een hand op het water. Politieduikster Phoebe 'Flea' Marley en haar team komen ter plekke om het bijbehorende lichaam te zoeken. Dat blijkt spoorloos, maar enkele dagen later duikt de tweede hand op. Net als de eerste is ze afgezaagd terwijl de eigenaar nog in leven was. Inspecteur Jack Caffery, net overgeplaatst uit Londen, wordt als waarnemend onderzoeksl…Lees verder
Inspecteur Jack Caffery (uit 'De behandeling' en 'Vogelman') is weer terug in deze nieuwe thriller van Mo Hayder. Caffery woont en werkt nu in Bristol waar hij hoofd van het onderzoeksteam is dat onderzoek doet naar de herkomst van een hand die in de haven is gevonden. Volgens Phoebe 'Flea' Marley, hoofd van het politieduikersteam, is de hand onlangs afgehakt en leefde het slachtoffer waarschijnlijk nog. Een dag later wordt de tweede hand gevonden… Naast dit onderzoek dat hen in contact brengt met de Bristolse onderwereld en met hekserij en andere rituelen in de Afrikaanse gemeenschap, zijn Caffery en Flea beiden bezig met hun eigen verleden. Caffery worstelt nog steeds met de verdwijning van zijn broer en zoekt de Wandelaar op, Flea probeert contact te krijgen met haar bij een mysterieus ongeluk omgekomen ouders. Een meeslepende, duistere thriller met een intrigerende plot waarin verschillende verhaallijnen mooi in elkaar overlopen. Goed geschreven, met zoals gebruikelijk bij Hayder…Lees verder

Over Mo Hayder

Mo Hayder (Londen, 1962) is een Britse schrijfster van thrillers. Haar boeken worden gekenmerkt door een fascinatie voor gruweldaden. Zij woont met haar partner in Bath.

The Treatment uit 2001 werd in 2014 door Hans Herbots bewerkt tot de langspeelfilm De Behandeling met Geert Van Rampelberg in de hoofdrol als Nick Cafmeyer.

Bibliografie

Met Jack Caffery

  • Birdman (2000) (Vogelman)
  • The Treatment (2001) (De behandeling)
  • Ritual (2008) (Ritueel)
  • Skin (2009) (Huid)
  • Gone (2010) (Diep)
  • Poppet (2013) (Poppenspel)
  • Wolf (2014) (Wolf)

Op zichzelf staande boeken

  • Tokyo (2004), ook gepubliceerd als The Devil of Nanking (2010)
  • Pig Island (2006) (Duivelswerk)
  • Hanging Hill (2011) (Rot)

Externe li…Lees verder op Wikipedia