'Een jihad van liefde' is een verzameling van teksten en uitspraken die Mohamed El Bachira neerschreef en uitsprak na de tragische dood van zijn echtgenote Loubna Lafquiri bij de aanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016.
Titel
Een jihad van liefde
Auteur
Mohamed El Bachiri
Bewerker
David Van Reybrouck
Vertaler
Manik Sarkar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2017
1 digitaal bestand
ISBN
9789023468752
CloudLibrary
4nmnpg9

Andere formaten:

Andere talen:

Over Mohamed El Bachiri

Mohamed El Bachiri (Sint-Agatha-Berchem, 11 juli 1980) is een Marokkaanse Belg, woonachtig in Sint-Jans-Molenbeek. Hij was metrobestuurder totdat zijn vrouw Loubna Lafquiri omkwam als enige moslimslachtoffer in de metro bij de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016. Op 9 december 2016 gaf hij een opgemerkte speech voor TEDxHilversum, Un jihad de l'amour, en bracht die twee weken later opnieuw in De Afspraak.

Op 9 maart 2017 publiceerde hij samen met David Van Reybrouck het boek Een jihad van liefde, waarin hij vertelt over de aanslag, zijn vrouw en zijn drie kinderen die zonder moeder verder moeten. Het boek verscheen in het Nederlands, Frans, Engels en Duits. Een jaar na verschijning waren er ruim 100.000 exemplaren van verkocht, waarmee het een bestseller werd in Vlaanderen en Nederland. In 2017 werd Bachiri benoemd tot Pax Christi's Ambassadeur voor de vrede en kreeg ook de Prijs van de Gelijkheid op het gelijknamige festival.

Op 21 maar…Lees verder op Wikipedia

Suggesties