Daisy
Nederlands

Dinsdag is voorbij : een Frieda Klein thriller

Nicci French (auteur), Adeline Van Lier (verteller)
+1
Dinsdag is voorbij : een Frieda Klein thriller
×
Dinsdag is voorbij : een Frieda Klein thriller Dinsdag is voorbij : een Frieda Klein thriller

Dinsdag is voorbij : een Frieda Klein thriller

In de reeks:
Hoofdinspecteur Karlsson krijgt een telefoontje van een sociaal werkster, die bij een verwarde cliënte het lijk heeft aangetroffen van een naakte man die al weken eerder moet zijn overleden. Karlsson schakelt psychotherapeute Frieda Klein in om met de verwarde vrouw te gaan praten. Al gauw wordt duidelijk dat de man is vermoord en een gestolen identiteit had.
Extra onderwerp
Klein, Frieda ; personage
Titel
Dinsdag is voorbij : een Frieda Klein thriller
Auteur
Nicci French
Verteller
Adeline Van Lier  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tuesday's gone
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
1 cd
Speelduur
9:04
Oorspr. uitgever
Rubinstein
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw Verkorte versie

Andere formaten:

Besprekingen

Verkorte weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door presentatrice Adeline van Lier. Na 'Blauwe maandag'** is dit het tweede deel met psychoanalytica Frieda Klein die tegen wil en dank wordt meegesleurd in de afschuwelijke wereld van misdaad en moord. In dit deel wordt er meer onthuld over het raadselachtige innerlijke leven van Frieda. In een vervallen huis in Oost-Londen wordt het opgezwollen, met vliegen bedekte lijk van een man aangetroffen, rechtop in een leunstoel. Het huis is van Michelle Doyce, een kwetsbare vrouw met ernstige psychische problemen. Onderzoek toont aan dat de man pas na zijn dood naar het huis is overgebracht. De enige informant is Michelle, maar haar uitspraken stellen de recherche voor raadsels. Inspecteur Karlsson roept Frieda Klein te hulp, en weer raakt zij verstrikt in de duistere kanten van het leven. Ze komt erachter dat het slachtoffer geen onschuldige was, maar een gewiekste zwendelaar die profiteerde van de angsten en noden van anderen. Wan…Lees verder

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan de Univ…Lees verder op Wikipedia