Dvd
Engels
Weesmeisje Tulip en ooievaar Junior maken een avontuurlijke reis om een baby te bezorgen bij haar ouders en broertje. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Storks
Regisseur
Nicholas Stoller Doug Sweetland
Componist
Mychael Danna 1958- Jeff Danna
Taal
Engels
Parallelle titel
Cigognes & compagnie
Uitgever
Warner Home Video, © 2016
1 dvd-video
Speelduur
83 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans Ondertiteling: Frans, Nederlands
EAN
5051888227329

Besprekingen

Amerikaanse animatiefilm van Nicholas Stoller en Doug Sweetland. In het verleden werden baby's gemaakt in een fabriek op Ooievaarsberg en bezorgd door de ooievaars. Nu brengen de ooievaars alleen pakjes rond, dat is makkelijker en winstgevender. De 18-jarige Tulip is de enige mens tussen de ooievaars, ze is achtergebleven omdat haar adres is zoekgeraakt. Wanneer een jongetje per brief om een broertje of zusje vraagt, stelt Tulip per ongeluk de babymachine in werking. Samen met ooievaar Junior moet ze het schattige meisje gaan bezorgen bij de hardwerkende ouders, een avontuurlijke reis vol hindernissen. De recensenten zijn kritisch en geven maar 2 of 3 sterren. Coen van Zwol (NRC 27-9-'16) vindt 'Storks' prachtig, maar ook klef en middelmatig. VPRO Cinema (vpro.nl) schrijft: '(...) Storks heeft een origineel uitgangspunt, maar ook een vermoeiende, hyperactief-absurdistische stijl (in de lijn van recente, betere genregenoten als Cloudy with a Chance of Meatballs en The Lego Movie). Niet…Lees verder

Over Nicholas Stoller

Nicholas Stoller (Londen, 19 maart 1976) is een Brits-Amerikaans filmregisseur en scenarioschrijver. Stoller verwierf bekendheid als de regisseur van de komedie Forgetting Sarah Marshall en de sequel Get Him to the Greek.

Hij is de scenarist van Yes Man uit 2008. Hij schreef samen met Jason Segel het scenario voor The Muppets uit 2011, en samen met regisseur James Bobin het scenario voor de vervolgfilm Muppets Most Wanted uit 2014.

Samen met Jason Segel schreef hij ook het script voor The Five-Year Engagement, een film die hij vervolgens ook regisseerde en waarin Segel de hoofdrol op zich nam. In respectievelijk 2014 en 2016 was hij de regisseur van Bad Neighbours en Bad Neighbours 2: Sorosity Rising.

Filmografie

als regisseur