Boek
Nederlands

Doodstil : SF-thriller

Doodstil : SF-thriller

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Sarah (13) ontsnapt uit het centrum voor jeugdzorg richting het station. Tijdens de treinrit lijkt ineens de tijd te bevriezen. Sarah is de enige die nog kan bewegen. Wat is er aan de hand? Vanaf ca. 12 jaar.
Extra onderwerp
AVV, SCI, avontuur, thriller
Titel
Doodstil : SF-thriller
Auteur
Nico De Braeckeleer
Taal
Nederlands
Uitgever
Westerlo: Kramat, 2009
120 p.
ISBN
9789079552092

Besprekingen

Een weerbarstige heldin die wegloopt uit een opvangcentrum, drie jongeren gevangen in de tijd, de aarde bedreigd door geheimzinnige wezens, een bijna onmogelijke strijd om onze planeet te redden en een groene, ecologische boodschap om het geheel wat educatiever te maken. Het zijn klassieke elementen uit de science fiction, maar echt origineel klinkt het allemaal niet. Sarah loopt weg uit de instelling waar haar moeder haar plaatste. Ze heeft er genoeg van en wil de wijde wereld in. Maar die wereld is plots niet meer wat hij was. Alles en iedereen staat doodstil. Samen met Kathy en Jerry probeert ze te achterhalen wat er aan de hand is. Wat volgt is een wedloop tegen de tijd, vol helse achtervolgingen, monsterachtige aanvallen en... een vleugje kalverliefde.
Nico De Braeckeleer maakt het plot van Doodstil nodeloos ingewikkeld. Sarah en haar vrienden moeten leren over tijdswetten, over het tijdsverloop dat in de war werd gebracht en over hoe ze hun eigen dood in de toekomst k…Lees verder
Sarah (13) verblijft in een centrum voor jeugdzorg, omdat ze volgens haar moeder onhandelbaar is. Op een avond vlucht ze weg richting het station. In de trein beleeft ze een déjà vu en meteen daarna lijkt de tijd te bevriezen. Alle mensen staan doodstil en geen enkel apparaat werkt nog. Sarah lijkt de enige te zijn die nog kan bewegen. Hoe kan dit? En waarom? Zij vindt nog twee lotgenoten en samen komen ze tot de conclusie dat enkel zij de wereld kunnen redden van de ondergang. Dit is het begin van een avontuurlijk verhaal waarin alle clichés van het genre aan bod komen, maar liefhebbers van sciencefiction zullen er zeker van genieten. Het taalgebruik is eenvoudig en de plot goed te volgen. De Vlaamse auteur heeft al heel wat spannende boeken op zijn naam staan. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Nico De Braeckeleer

Nico De Braeckeleer (Dendermonde, 8 april 1974) is een Belgische scenarist en auteur. Hij begon als scenarist voor F.C. De Kampioenen (Eén) en voor Alexander (Ketnet). Hij bedacht daarnaast het concept voor de televisiereeks Zeppe & Zikki (VTM) en schreef er 5 afleveringen voor. Daarnaast verschijnen er regelmatig kortverhalen, romans voor volwassenen, jeugdboeken, strips en kinderboeken van zijn hand. Zijn bekendste jeugdboekenreeksen zijn "ADEM" (een sf young adultserie), "BOE!kids" (een fantasy AVI-reeks), "Hartsvriendinnen", een reeks over vriendschap en liefde voor meisjes vanaf 9 jaar, "Manon op de manege", voor paardenliefhebbers vanaf 8 jaar, en zijn Vampier-reeks. Nico schrijft ook scripts, waaronder in 2013-2014 dialogen voor de VTM-soap "Familie". Hij is werkzaam bij Studio 100, waar hij boekjes schrijft en mee bedenkt (Piet piraat, Mega Mindy, Het Huis Anubis, Dobus, Rox, etc.), maar vooral scenario's schrijft (Hallo K3, Jabaloe, Rox, Plop, …Lees verder op Wikipedia

Suggesties