Boek
Nederlands

Kinderen van het kwaad

Bij hun onderzoek naar de Lebensborn-experimenten van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog ontdekken twee journalisten dat in het geheim het Vierde Rijk wordt voorbereid.
Titel
Kinderen van het kwaad
Auteur
Nicolas D'Estienne d'Orves
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les orphelins du mal
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2008
494 p.
ISBN
9789022549261

Besprekingen

Nicolas D'Estienne D'Orves recenseert muziek en boeken voor 'Le Figaro' en schrijft daarnaast ook kortverhalen. Op romangebied debuteert hij met deze fenomenale thriller die stevig geworteld is in de Europese geschiedenis, en dan vooral de tijd die voorafgaat aan de Tweede Wereldoorlog. De rode draad zijn de mensenfokkerijen van de SS, een roemrucht project dat bekend staat onder de naam Lebensborn. Geen uit de lucht gegrepen gegeven, want de Duitsers poogden echt een superras te creëren. Daarvoor lieten ze in speciale klinieken ariërs paren met al dan niet vrijwillig gerekruteerde arische vrouwen om volmaakte kinderen te produceren. Bij de kleinste afwijking werd het kind zonder pardon afgemaakt.

D'Estienne D'Orves situeert zijn verhaal in verschillende periodes, telkens zijn er een aantal onverklaarbare gebeurtenissen die stilaan in elkaar overgaan. Journaliste Anaïs Choudray leeft in het Parijs van 2005. Ze krijgt een goed betaalde opdracht van de rijke Noorse verzame…Lees verder
Bij hun onderzoek naar de Lebensborn-experimenten van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog ontdekken twee journalisten dat in het geheim het Vierde Rijk wordt voorbereid en dat daarvoor een kunstmatige mensheid wordt geschapen. Het geheime genootschap gaat letterlijk over lijken om hun nieuwe Führer aan de macht te krijgen. Fascinerend, spannend, maar lang niet altijd even makkelijk te volgen verhaal met veel aangrijpende terugblikken op de medische experimenten op/met mensen uit de Tweede Wereldoorlog. Het boek is opgebouwd als een ingewikkelde, maar boeiende puzzel met verhaallijnen uit verschillende jaren (om en om verteld) met daarbinnen delen uit een roman van een van de hoofdrolspelers. Van de doelgroep, liefhebbers van spannende verhalen, wordt een sterke concentratie verlangd, maar daar wordt veel voor teruggegeven. Op de kaft van dit zeker opvallende boek een sepiafoto van een kind met daaroverheen een stempel met hakenkruis. Kleine druk.