Boek
Nederlands

Mrs President

Nicolle Wallace (auteur), Carla Benink (vertaler)
Drie vrouwen met hoge posities in en om het Witte Huis in Washington worden aan de vooravond van een herverkiezingscampagne door een tragische gebeurtenis dichter tot elkaar gebracht.
Extra onderwerp
CHI, Ontrouw, vrouwen, Vrouwen en politiek
Titel
Mrs President
Auteur
Nicolle Wallace
Vertaler
Carla Benink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Eighteen acres
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2011
302 p.
ISBN
9789021816371 (paperback)

Besprekingen

Charlotte Cramer is de eerste vrouwelijke president van Amerika. Een goede vriendin van haar is Melanie. Zij is de chef-staf van het Witte Huis en haar vertrouwelinge. Dale is een journaliste. Ze is de verslaggeefster voor het Witte Huis en de beste in haar vak. In Mrs President van Nicolle Wallace volgen we het leven van deze drie vrouwen in de periode die voorafgaat aan een nieuwe presidentsverkiezing. Het vertelstandpunt wisselt: boven elk hoofdstuk staat de naam van een van hen en hoewel zij de hoofdpersoon is, wordt toch de derde persoon gebruikt. Ze ‘weten niets’ van elkaar. Als het over Charlotte gaat, weet die dus niet dat Dale een verhouding heeft met haar man, terwijl we bij Dale lezen hoe zij onder het stiekeme karakter van de situatie gebukt gaat en droomt van een open en vrij leven naast haar geliefde. In de aanloop naar de verkiezingen voelt Melanie dat haar vertrouwenspositie wankelt: de eventuele vicepresidente en zij kunnen elkaar niet uitstaan.
De auteur …Lees verder
Charlotte is de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten, Melanie is haar Chief of Staff en Dale is een ambitieuze politieke verslaggeefster. Drie vrouwen in de politieke arena van Washington aan de vooravond van de herverkiezingscampagne. Een tragische gebeurtenis brengt hen dichter bij elkaar op een manier die ze nooit hadden kunnen bevroeden. De schrijfster is een voormalig adviseur Communicatie van het Witte huis en veel van de karakters doen losjes denken aan bekende kopstukken in D.C. Aardig verhaal met wel een vrij dun plot en voorspelbaar verloop en afloop. Er ligt iets te veel nadruk op de 'designer outfits' en de drukte en hectische omgeving waarin de verhaalfiguren zich bevinden waardoor het geheel nogal ongeloofwaardig wordt. De zeer tot de verbeelding sprekende hoofdpersonen hadden een wat interessanter kijkje in de keuken kunnen opleveren dan nu het geval is. Matige schrijf(vertaal?)stijl. Normale druk.