Boek
Nederlands

Sorry!

Norbert Landa (auteur), Tim Warnes (illustrator)
+1
Sorry!
×
Sorry! Sorry!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Beer en Konijn wonen samen in hun Beer-Konijnhuis. Wanneer beide vrienden in een glimmend stuk ballon een foto van zichzelf zien, krijgen ze ruzie. Zal het nog goed komen? Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Ruzie, Vriendschap
Titel
Sorry!
Auteur
Norbert Landa
Illustrator
Tim Warnes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sorry!
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2009
[25] p. : ill.
ISBN
9789048300495

Besprekingen

Delen, medelijden, verdraagzaamheid. De readymades van de kinderboekenmarkt! De hoeveelheid prentenboeken die deze kant-en-klaar-voor-verkoop-thema's aansnijden, is niet alleen overweldigend in aantal, maar ook in gelijkvormigheid. De eenvoudige en recht-voor-de-raap-tekst is even rijk aan beeldende zinnen als een gemiddelde Studio 100-show, en de afbeeldingen houden het bij naïeve personages in koddige kleuren. Aangepast aan de doelgroep, heet het dan, "opdat het begrijpelijk zou blijven". Een mens zou zich zorgen beginnen maken dat kinderen geen verhalen meer verstaan als die zich niet afspelen op een of andere pastelkleurige planeet.

Sorry is afkomstig van dezelfde galaxis. Als een schitterende vallende ster is het boek op onze aarde gevallen, en het ziet er beeldig uit. D.w.z. glanzend papier, keurige illustraties waarvan de creativiteit net iets verder reikt dan het uitbeelden van de tekst, en zinnen die de lezer al even veel gehoord heeft als Armstrongs uitspraak…Lees verder
Groot, bijna vierkant prentenboek over de vrienden Beer en Konijn. Zij wonen samen in een huis, hun Beer-Konijnhuis. De beide vrienden hebben het maar wat goed met elkaar. Tot Konijn op een dag iets ziet glinsteren in de zon: een glimmend en glanzend stuk ballon van aluminiumfolie (in het boek ook echt met glimmende foliedruk weergegeven). Beer ziet meteen een foto van zichzelf. Als Konijn het glimmende stuk overneemt ziet hij er toch echt een foto van hém in: ‘Zie je mijn mooie lange oren niet?’ Beide trekken aan het glimmende folie, waardoor het scheurt en beide vrienden, ieder met zijn stuk ‘foto’, boos wegrennen. Na een doorwaakte nacht slaat het verdriet toe: zou hun vriendschap nog goed kunnen komen? Het verhaal wordt verteld en verbeeld door tekst en prenten samen. De tekst, die hier en daar nadruk gevende typografie kent, staat in grote letters in de prenten geplaatst. Die zachtgekleurde prenten (pastel, aquarel, kleurpotlood met af en toe glimelementen) zijn een toonbeeld van…Lees verder

Sorry!

Beer en Konijn zijn beste vrienden. Ze wonen samen in het Beer-Konijnhuis, waar ze eten maken in de Beer-Konijnkeuken. Alles doe ze samen. Konijn leest Beer verhalen voor, want Konijn is de beste in voorlezen. Beer slaapt boven in het stapelbed, want hij is de beste in het klimmen. Het is geweldig om goede vrienden te zijn. Op een dag ziet Konijn iets glimmen en glanzen in de zon. Beer bekijkt het ding en hij ziet een foto van zichzelf. Konijn kijkt ook in het ding en ziet een foto van zijn snoet. Beer zegt dat het niet kan, het is zijn gezicht, maar Konijn houdt vol dat het zijn snoet is. Ze trekken en graaien, en het ding scheurt. Nu hebben ze elk een klein stukje. Ieder kijkt naar zijn eigen gezicht ... hoe kan dat nu!!!
Leuk verhaal met een geweldige tekst waarin twee vrienden, die alles voor elkaar deden, zich laten opjutten door een klein stukje plastic. De illustraties spreken voor zich: verschillende heftige emoties zijn er zo aan af te lezen.