Dvd
Meertalig

Angry Indian goddesses

Pan Nalin (regisseur), Cyril Morin (componist), Sarah-Jane Dias (acteur)
Een jonge vrouw nodigt haar vriendinnen uit in Goa om te vieren dat ze gaat trouwen. Hun week van feestvieren loopt uit op een drama.
Titel
Angry Indian goddesses / directed by Pan Nalin ; written by Pan Nalin [e.a.]
Regisseur
Pan Nalin
Componist
Cyril Morin
Acteur
Sarah-Jane Dias Rajshri Deshpande Sandhya Mridul
Taal
Meertalig, Hindi, Engels
Uitgever
Cinemien, [2016]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
110 min.
Aantekening
Afwisselend Engels en Hindi gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8717249483496
mooov

Besprekingen

Drama van Pan Nalin (Samsara) met een Indiase topcast. Modefotografe Frieda nodigt haar vriendinnen uit heel India in haar ouderlijk huis in Goa uit en vertelt tot hun verbazing dat ze gaat trouwen. Ze wil niet vertellen met wie. De vriendinnen brengen een week door met feesten, vriendschap, ruzie, praten over seks, geroddel. Ze worden door alle mannen gekleineerd en lastiggevallen, wat na een nachtelijk feest in de stad uitloopt op een drama. Nalin zelf omschrijft de film als 'de eerste vrouwelijke buddy-film uit India'. De recensenten oordelen wisselend, van 2 tot 4 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 25-8-'16): '(...) Het kastesysteem, uithuwelijking, verkrachting, homoseksualiteit: alle mogelijke problemen waar vrouwen in India tegenaan kunnen lopen, worden een voor een afgevinkt. Meningsverschillen erover verdwijnen zo snel als ze gekomen zijn. Het maakt Angry Indian Goddesses vooral geschikt voor de kijker die niet vies is van een beetje didactiek en actuele problematiek het lief…Lees verder

Over Pan Nalin

Pan Nalin (Adatala bij Junagadh in Gujarat) is een Indiaas filmregisseur, -producent en -schrijver.

Biografie

Hij groeide op in een arm gezin en zag zijn eerste film rond zijn negende. Hij werd er bang van, kroop onder het bed en wist vanaf dat moment dat hij filmmaker wilde worden.

Als filmmaker is Nalin autodidact. Als tiener verliet hij zijn familie en dorp in de hoop zijn droom te verwezenlijken. Na een studie in fijne kunsten en design en het maken van een viertal animatie- en twintig korte films, kwam hij tot de conclusie dat het leven zelf de beste filmschool is. Hij trok de Himalaya door en bouwde een sterke spirituele basis en verzamelde daarnaast ideeën voor verschillende films.

Nalin maakte verschillende documentaires in samenwerking met Canal+, BBC, Discovery Channel, National Geographic Channel, France 3, en andere. Zijn films roepen allemaal de spirituele zoektocht op, waarbij hij verschillen maakt met …Lees verder op Wikipedia