Boek
Nederlands

Al wat overblijft

Al wat overblijft

In de reeks:
Genre:
Een pathologe-anatoom probeert de doodsoorzaak te achterhalen van diverse jonge paartjes waarvan de lichamen pas maanden na hun dood in een bos zijn gevonden.
Extra onderwerp
Romans, Thrillers
Titel
Al wat overblijft / Patricia D. Cornwell
Auteur
Patricia Cornwell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
All that remains
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1993
328 p.
ISBN
90-245-1323-5

Besprekingen

Deel uit de reeks over de Amerikaanse pathologe-anatoom Kay Scarpetta, een knappe vrouw van in de veertig met een wat problematisch privéleven. Ditmaal worden er over een langere periode verliefde jonge paartjes vermoord en pas veel later teruggevonden. Hoewel naspeuringen toch echt de taak van de politie zijn, doet Kay (met rugdekking van haar baas en hulp van een bevriende politieman) ook zelf onderzoek, zeker als er zaken onder tafel lijken te verdwijnen. Boeiend en spannend is het wel, maar met enige relevantie meedenken is er niet bij: de moordenaar komt pas tegen het slot van het verhaal in beeld, en dan nog geforceerd. Pocketeditie, kleine druk.

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie