Boek
Nederlands

Rigor mortis

In de reeks:
Genre:
Na de executie van een moordenaar gebeuren er onverklaarbare en gruwelijke dingen waar een pathologe-anatoom en een bevriende politieman meer van willen weten.
Extra onderwerp
misdaad
Titel
Rigor mortis / Patricia D. Cornwell
Auteur
Patricia Cornwell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cruel and unusual
Uitgever
Utrecht: Luitingh, 1994
313 p.
ISBN
90-245-1369-3

Besprekingen

Kay Scarpetta is patholoog - anatoom en onderzoekt de gruwelijke moord op een jongen. De werkwijze komt precies overeen met een moord waarvoor de moordenaar al is geëxecuteerd. Bij een andere moord worden de vingerafdrukken gevonden van diezelfde moordenaar. Kay heeft intussen het vermoeden, dat er iemand in haar computerbestanden heeft zitten rommelen. Haar assistente neemt plotseling ontslag en korte tijd later wordt ze vermoord. Allerlei aanwijzingen gaan in de richting van Kay, tenslotte is zij verantwoordelijk voor de autopsie en kan dus allerlei aanwijzingen vernietigen of achterhouden. Met de hulp van haar nichtje, een computerfreak, probeert Kay zich vrij te pleiten. Een spannende thriller met veel informatie over het werk van een patholoog-anatoom; zeer uitgebreide beschrijvingen van de onderzoeken die zij allemaal verricht. Ingewikkeld is de manier waarop het nichtje beschrijft hoe zij op de computer te werk gaat. Wie daar geen moeite mee heeft, zal het een bijzonder spannen…Lees verder

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie