Boek
Nederlands

Zuiderkruis

De activiteiten van een jeugdbende dreigen uit de hand te lopen, maar de politie van Richmond, Virginia, krijgt een onverwachte medestander bij het handhaven van de orde.
Extra onderwerp
Romans, misdaad, Thrillers
Titel
Zuiderkruis
Auteur
Patricia Cornwell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Southern cross
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1999
319 p.
ISBN
90-245-3770-3

Besprekingen

Commissaris Judy Hammer bevindt zich in Richmond, Virginia, waar ze met haar collega's West en Brazil de politie reorganiseert. De stad wordt geterroriseerd door de jeugdbende van Smoke, een psychopatisch figuur dat nergens voor terugdeinst. Er lopen meer vreemde figuren rond, zoals wapenverzamelaar Bubbah, de eigengereide burgemeester Ehrhart en een nieuwsgierige journalist. En dan is er nog het geheimzinnige virus dat politiecomputers buiten gebruik stelt. Als Judy Hammers buurvrouw vermoord wordt aangetroffen, is het echt menens. De schrijfster heeft naam gemaakt met de serie over pathaloog-anatoom Kay Scarpetta en is een nieuwe serie begonnen met Judy Hammer. Of die even populair zal worden, valt te betwijfelen. Dit tweede deel is warrig en komt moeilijk van de grond. Het is voor de lezer lang onduidelijk waar het verhaal naar toe gaat. Er is een groot aantal vreemde figuren, te vreemd om serieus te nemen, maar niet leuk genoeg om komisch te zijn. En er is ook geen echte hoofdpers…Lees verder

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie