Luisterboek
Nederlands

Dolfje Weerwolfje

Paul Van Loon (auteur), Victor Löw (verteller)
+1
Dolfje Weerwolfje
×
Dolfje Weerwolfje Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje

Paul Van Loon (auteur), Victor Löw (verteller)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als hij zeven wordt, ontdekt Dolfje dat hij een weerwolf is
Onderwerp
Weerwolven
Titel
Dolfje Weerwolfje
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Verteller
Victor Löw  (inlezer)
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2014
2 cd's
Speelduur
ca. 117 min.
ISBN
9789025866525

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door acteur Victor Löw. Eerste deel (1997) uit de bekende serie 'Dolfje Weerwolfje'. De ouders van Dolfje zijn verdwenen toen Dolfje drie jaar was. Hij woont nu bij de ouders van zijn vriendje. Op zijn zevende verjaardag ontdekt hij dat hij een weerwolf is. Het fenomeen weerwolf wordt niet echt angstaanjagend beschreven, maar meer als een 'normaal' gegeven. De opa van Dolfje blijkt ook een weerwolf te zijn en hij geeft zijn kleinzoon dan ook tips om in het gewone leven zijn weg te vinden. Een met humor en in goedmoedige sfeer geschreven verhaal dat wordt verteld in 35 getitelde hoofdstukjes en goed te volgen is voor de doelgroep. Bijpassende geluiden (waaronder wolvengehuil) geven het verhaal een levensechte sfeer. Voor een brede doelgroep vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlandse kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij …Lees verder op Wikipedia