Boek
Nederlands

Als een rivier : gedachten en impressies 1998-2005

Paulo Coelho (auteur)
+1
Als een rivier : gedachten en impressies 1998-2005
×
Als een rivier : gedachten en impressies 1998-2005 Als een rivier : gedachten en impressies 1998-2005

Als een rivier : gedachten en impressies 1998-2005

Genre:
Columns van de Braziliaanse schrijver (1947- ) over uiteenlopende onderwerpen als muziek, religie, schrijverschap, filosofie en dagelijkse ervaringen.
Onderwerp
Esoterie
Extra onderwerp
Esoterie en spiritualiteit
Titel
Als een rivier : gedachten en impressies 1998-2005
Auteur
Paulo Coelho
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2007
232 p.
ISBN
9789029566155

Besprekingen

Paulo Coelho (1947) is bekend geworden door zijn boeken 'De alchemist' en 'Elf minuten'. Hoewel Braziliaan van origine, woont hij elders en reist hij de hele wereld af. Wat hij zoal meemaakt en wat hij overweegt, vinden wij terug in columns die in verschillende landen verschenen. In dit boek treffen wij een selectie daaruit aan. Dat gaat over allerlei onderwerpen zoals het schrijverschap, muziek, filosofie, religieuze ervaringen etc. Het zijn allemaal stukjes van een tot drie bladzijden die heel gemakkelijk weglezen, maar tegelijk blikverruimend zijn. Vanwege het universele karakter van de columns en de betrekkelijke eenvoud waarin ze geschreven zijn, is dit boek geschikt voor een redelijk grote groep lezers. Paperback; vrij kleine druk.

Over Paulo Coelho

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nrkbeta

Paulo Coelho (Rio de Janeiro, 24 augustus 1947) is een Braziliaanse schrijver, wiens werk in de gehele wereld wordt gelezen.

Levensloop

Paulo Coelho (1947) is in Rio de Janeiro geboren. Hij heeft rechten gestudeerd, maar hij is met deze studie gestopt toen hij merkte dat hij zijn studie verwaarloosde. Hij wilde zijn droom verwezenlijken om schrijver worden. Zijn vader beschouwde zijn vroege interesse in de literatuur als een vorm van afwijkend gedrag. Pogingen om hem te "genezen" versterkten echter zijn artistieke belangstelling, die hij uitleefde in de hippie-beweging van Brazilië. Zijn studie rechten staakte hij in 1970 om te gaan reizen door het Latijns-Amerikaanse continent, en naar Europa. Na een periode in Amsterdam, waar Coelho op zoek naar zichzelf is, verdiept hij zich onder andere in magie en occulte boeken.

Hij keert in 1973 terug naar Brazilië en gaat popsongs schrijven. Hij schrijft liedjes voor Raul Seixas,…Lees verder op Wikipedia