De zeldzame reuzenaap King Kong wordt ontvoerd van zijn eiland en weet in New York te ontsnappen
Titel
King Kong
Regisseur
Peter Jackson
Scenarist
Fran Walsh
Componist
James Newton Howard 1951-
Acteur
Naomi Watts Jack Black Adrien Brody
Taal
Engels
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Universal, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
ca. 180 min.
Aantekening
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Deens, Fins, Hebreeuws, Hongaars, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden Taalkeuze: Engels, Hongaars
EAN
5050582412901

Besprekingen

Amerikaanse avonturenfilm uit 2005 van Peter Jackson (Lord of the Rings) met Naomi Watts (The ring, Mulholland drive), Jack Black, Adrien Brody e.a. Remake van de gelijknamige films uit 1933* en 1976**. De zeldzame reuzenaap King Kong wordt ontvoerd van zijn eiland en weet in New York te ontsnappen en wordt verliefd op een blond meisje. Hoewel de film redelijk succesvol was in de bioscoop zijn de recensenten wisselend in hun oordeel. Belinda van de Graaf (Trouw 15-12-'05) zegt bijvoorbeeld: 'Feit is dat Jacksons jongensdroom - een 'remake' van de klassieker uit 1933 - is uitgekomen. Vraag is, of hij onder het motto 'groot-groter-grootst' zijn doel niet is voorbijgeschoten.' Bianca Stigter (NRC 14-12-'05) zegt: 'De grote aap is in Jacksons visie nog meelijwekkender dan in het origineel. Hij lijkt meer op een aap en minder op een monster en is daardoor ook minder een man. King Kong gaat niet meer over blank en zwart, maar over mensen en beesten.' De film ontving 4 Oscarnominaties.

Over Peter Jackson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Stefan Servos

Peter Robert Jackson (Pukerua Bay, Nieuw-Zeeland, 31 oktober 1961) is een Nieuw-Zeelands filmregisseur. Hij maakte onder meer een aantal culthorrorfilms en de fantasytrilogieën The Lord of the Rings en The Hobbit.

Biografie

Jackson is het enige kind van Joan en William Jackson. Zijn moeder, een fabrieksarbeider en huisvrouw, en vader, een boekhouder, waren beiden Engelse immigranten. Als kind was Jackson al gek op films. Toen een familievriend de Jacksons, met de kleine Peter in het achterhoofd, een filmcamera cadeau deed, begon Peter dan ook al snel korte filmpjes te maken met z'n vrienden. Jackson genoot geen officiële opleiding in het filmmaken, maar met vallen en opstaan leerde hij uit zijn eigen producties. Na school begon Jackson te werken als etser bij een krant en hij begon ook aan een vampierfilm die echter al werd afgeschreven voordat hij klaar was.

Zijn eerste 'grote' speelfilm, Bad Taste (…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek