Boek
Nederlands
Een verslaafde specialist die ervan verdacht wordt een seriemoordenaar te zijn wordt verdedigd door een beroemde advocaat en diens dochter.
Extra onderwerp
Seriemoordenaars, misdaad
Titel
Vals recht
Auteur
Phillip Margolin
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Wild justice
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, 2001
329 p.
ISBN
90-290-6768-3

Besprekingen

Wanneer dokter Clifford Grant een illegaal verkregen ruilhart wil uitwisselen voor een kwart miljoen dollar, loopt de transactie mis. De politie gooit roet in het eten en de dokter gaat ervandoor met het ruilhart én de centen. Hij zoekt vertwijfeld hulp bij een collega-dokter en compagnon in de misdaad, maar wordt door hem vermoord. De misdaadorganisatie die het ruilhart wou kopen, wil haar geld terug en meteen ook wraak nemen. Wie de compagnon is, weten ze niet, enkel dat het een van de artsen van Medisch Centrum St. Francis is... Dan vindt de politie na een anonieme tip in de buurt van een buitenhuisje negen verminkte lichamen. Sommige zijn zwaar gefolterd, andere missen een orgaan. Alle sporen wijzen in de richting van dr. Vincent Cardoni, de eigenaar van het huisje en chirurg aan St. Francis. Eerst lijkt alles tegen hem te pleiten. Vooral het getuigenis van zijn ex-vrouw Justine Castle, die door Cardoni mishandeld werd, weegt zwaar door. Hij houdt zijn onschuld staande en zijn adv…Lees verder
Weinig subtiel verhaal over een seriemoordenaar die martelt, doodt en soms organen doorverkoopt, en connecties heeft met een belangrijke drugsbaron. Een verslaafde specialist van een ziekenhuis in Portland met een dik medisch tuchtraaddossier en herhaaldelijk berispt voor zijn gewelddadig optreden, wordt verdacht. Zijn ex-vrouw dikt de verdachtmakingen nog een beetje aan, zodat een beroemde advocaat, bijgestaan door zijn dochter - ook advocate - een harde dobber heeft met de verdediging. Dit zijn de beste scènes in het boek, waarin juridisch steekspel de rechtszaal beheerst (specialisme van de auteur). De titel verraadt de clou, de verkeerde man wordt aangesproken voor zijn daden, een ervaren thrillerlezer heeft vrijwel onmiddellijk door wie verantwoordelijk is voor deze gruwelen, die bijna klinisch beschreven worden. Margolin heeft betere boeken op zijn naam staan, hoewel de uitgever jubelend is over dit verhaal. De vertaling is goed. Normale druk.

Over Phillip Margolin

CC BY 2.0 - Foto van/door UAwiki

Phillip Margolin (New York, 1944) is een Amerikaanse auteur van thrillers.

Margolin studeerde aan de New York University School of Law. Na zijn studie werkte hij als advocaat aan vele opzienbarende moordzaken. Na 25 jaar advocatuur besloot hij boeken te gaan schrijven. Dit resulteerde in 1974 in zijn debuut The Girl in the Yellow Bikini, een kort thrillerverhaal. Heartstone (in het Nederlands vertaald als Kroongetuige) was zijn eerste thriller. Dit boek werd genomineerd voor de Edgar Allan Poe Award. Daarna volgden nog tientallen boeken (legal thrillers), waaronder de populaire Amanda Jaffe- en Dana Cutler-serie.

In 1997 schreef Margolin het geschenk voor de Maand van het Spannende Boek, Rookgordijn.

Externe link

Margolins website

Lees verder op Wikipedia