Twee advocaten uit Portland proberen een kleine crimineel, die na zijn vrijlating uit de gevangenis van moord op een congreslid wordt beschuldigd, vrij te pleiten.
Titel
Voortvluchtig
Auteur
Phillip Margolin
Vertaler
Willem Verhulst
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fugitive
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2010
318 p.
ISBN
9789022553077 (paperback)

Besprekingen

Advocate Amanda Jaffe uit Portland, Oregon, krijgt van een bekend Amerikaans tijdschrift 500.000 dollar aangeboden om Charlie Marsh te verdedigen. Dat geeft haar de gelegenheid een geruchtmakende zaak te voltooien waar haar vader 12 jaar geleden aan begon. Marsh was een kruimeldief die beroemd werd nadat hij een gevangenisbewaker het leven redde, vervolgens het licht zag en een spirituele bestseller schreef. Toen hij daarna beschuldigd werd van medeplichtigheid aan de moord op een senator was Amanda’s vader een van de advocaten. Tijdens de rechtszaak vluchtte Marsh naar een klein Afrikaans landje geregeerd door de wrede dictator Baptiste. Nu Baptiste er achter is gekomen dat Charlie hem met zijn vrouw heeft bedrogen, verkiest Charlie een straf in de VS boven de wraak van de sadistische dictator en keert terug. Amanda bijt zich in de zaak vast en probeert te achterhalen wat er 12 jaar geleden precies is gebeurd. Niet een van Margolins beste thrillers, wel heel spannend, afwisselend, en…Lees verder

Over Phillip Margolin

CC BY 2.0 - Foto van/door UAwiki

Phillip Margolin (New York, 1944) is een Amerikaanse auteur van thrillers.

Margolin studeerde aan de New York University School of Law. Na zijn studie werkte hij als advocaat aan vele opzienbarende moordzaken. Na 25 jaar advocatuur besloot hij boeken te gaan schrijven. Dit resulteerde in 1974 in zijn debuut The Girl in the Yellow Bikini, een kort thrillerverhaal. Heartstone (in het Nederlands vertaald als Kroongetuige) was zijn eerste thriller. Dit boek werd genomineerd voor de Edgar Allan Poe Award. Daarna volgden nog tientallen boeken (legal thrillers), waaronder de populaire Amanda Jaffe- en Dana Cutler-serie.

In 1997 schreef Margolin het geschenk voor de Maand van het Spannende Boek, Rookgordijn.

Externe link

Margolins website