Dvd
Engels

Verschrikkelijke ikke 3

Pierre Coffin (regisseur), Kyle Balda (regisseur), Heitor Pereira (componist)
Gru ontdekt dat hij een tweelingbroer heeft, Dru. Samen strijden ze tegen het voormalige kindsterretje Balthazar Bratt. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Verschrikkelijke ikke 3
Regisseur
Pierre Coffin Kyle Balda
Componist
Heitor Pereira Pharrell Williams
Uitvoerder
Steve Carell  (stem)
Uniforme titel
Despicable me 3
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 85 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
5053083125325

Besprekingen

Derde animatiefilm over slechterik Gru, opnieuw door Pierre Coffin, nu samen met Kyle Balda. Gru is inmiddels getrouwd met geheim agent Lucy die hem hielp in 'Verschrikkelijke ikke 2'* (2013). Hij werkt als misdaadbestrijder en voedt samen met Lucy de drie door hem geadopteerde weesmeisjes op. Dan blijkt dat Gru een tweelingbroer heeft, die is opgegroeid bij hun gescheiden vader en dolgraag een schurk wil worden. Samen maken ze jacht op het voormalige kindsterretje Balthazar Bratt dat wraak wil nemen op Hollywood. De recensenten geven 3 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Na twee leuke films plus een iets mindere spin-off (The Minions) moet deze animatiereeks het niet meer van z’n originaliteit hebben. Vooral de scènes rond Gru’s populaire gele hulpjes maken een ongeïnspireerde indruk. Toch zijn er nog voldoende aardige grapjes en slapstickmomenten om fans tevreden te kunnen stellen. Degelijk formulewerk, kortom.' Vanaf ca. 7 jaar.

Over Pierre Coffin

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Boungawa

Pierre-Louis Padang Coffin (1 november 1967) is een Frans filmregisseur en stemacteur.

Coffin volgde een opleiding aan de Gobelins L'École de Image in Parijs en begon zijn carrière in Engeland bij de animatiestudio Amblimation in Londen. Als animator werkte hij mee aan de animatiefilm We're Back! A Dinosaur's Story. Bij de volgende stap keerde hij terug naar Frankrijk, waar hij begon als freelance animator bij de Franse Studio Exmachina, en later werkte hij daar ook als supervisor van de animatie. Hij was daar onder meer verantwoordelijk voor de korte film Pings en een aantal commercials. In 2004 maakte hij zijn regie debuut met de televisieserie Pat & Stan. In 2010 regisseerde Coffin samen met Chris Renaud voor de Universal Studios en Illumination Entertainment de animatiefilm Despicable Me. Met deze film begon Coffin ook als stemacteur de stemmetjes van de Minions in te spreken. Ook kreeg deze film vervolgen waarmee Cof…Lees verder op Wikipedia