Boek
Nederlands

De barbarenkoningin

De kinderen van Ji proberen te achterhalen hoe ze de demon Duyster kunnen verslaan en moeten daarvoor naar het eiland Ji.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De barbarenkoningin
Auteur
Pierre Grimbert
Vertaler
Margreet Van Muijlwijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La veuve barbare
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, © 2017
239 p.
ISBN
9789024572878 (paperback)

Besprekingen

Dit is deel 2 in de serie ‘De kinderen van Ji’, een serie van de populaire Franse fantasyschrijver Pierre Grimbert (1970). Deze serie is het vervolg op de serie 'Het geheim van Ji'. In deel 1 'Het vergeten testament'* hebben de erven elkaar ontmoet en hun eerste slag geslagen en in dit deel gaan de erfgenamen van Ji op zoek naar de demon Duyster, om hem te verslaan. Daarvoor moeten ze terug naar het eiland waar alles begon, het eiland van Ji. Tijdens deze queeste lossen ze natuurlijk problemen op en verslaan ze een aantal vijanden. Wel komen er nieuwe bij. Bovendien komen ze erachter dat niet alle kinderen te vertrouwen zijn. Het boek is spannend tot de laatste bladzijde en met veel vaart geschreven. De vertaling is goed. Wel zou een redacteur geen overbodige luxe zijn want er staan veel kleine foutjes in het boek. Het boek is voorzien van stamboom, wat erg handig is. Voor een groot publiek, een bestseller in Frankrijk.

Over Pierre Grimbert

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Grimbert

Pierre Grimbert (Lille, 23 september 1970) is een Frans uitgever en schrijver van fantasy- en jeugdboeken.

Biografie

Pierre Grimbert werd geboren in 1970 in Lille en werkte eerst als bibliothecaris alvorens in Bordeaux studies voor uitgever en boekhandelaar te volgen.

In 1995 schreef Grimbert het eerste deel van de boekenreeks Le Secret de Ji (Het geheim van Ji), Six héritiers dat met verschillende prijzen bekroond werd. Zijn saga Cycle de Ji (Ji-cyclus) bestaat inmiddels uit drie boekenreeksen en 13 volumes, gepubliceerd tussen 1996 en 2012. De eerste boekenreeks werd vertaald in het Tsjechisch, Duits, Engels en Nederlands. Hij schrijft behalve fantasyromans ook fantasyboeken voor kinderen.

In 2004 startte Grimbert samen met zijn vrouw, de schrijfster Audrey Françaix zijn eigen uitgeverij Éditions Octobre.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia