Boek
Nederlands

De hoeder van de eeuwigheid

De reisgenoten ontmoeten eindelijk Nol de Wonderlijke en hopen met zijn antwoorden een manier te vinden om de duivelse Saat te stoppen.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De hoeder van de eeuwigheid
Auteur
Pierre Grimbert
Vertaler
Margreet Van Muijlwijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le Doyen éternel
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2015
394 p. : ill.
ISBN
9789024567089 (paperback)

Besprekingen

Slotdeel van de vierdelige serie 'Het geheim van Ji'. De erfgenamen van Ji vinden eindelijk Nol de Wonderlijke, de god die al die tijd achter het geheim van Ji zat. Met zijn hulp proberen ze Saat te weerhouden van het veroveren van de wereld. Dit slotdeel, het vervolg op 'De schaduw van het verleden'*, valt wat tegen, omdat het trager is dan de andere delen uit de reeks. Wel worden de personages wat beter uitgewerkt, omdat ze zich moeten opsplitsen. Hierdoor is er ook ruimte voor ontwikkeling en achtergrondinformatie. De auteur schreef nog twee vervolgseries. Goede vertaling uit het Frans. Vrij kleine druk

Over Pierre Grimbert

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Grimbert

Pierre Grimbert (Lille, 23 september 1970) is een Frans uitgever en schrijver van fantasy- en jeugdboeken.

Biografie

Pierre Grimbert werd geboren in 1970 in Lille en werkte eerst als bibliothecaris alvorens in Bordeaux studies voor uitgever en boekhandelaar te volgen.

In 1995 schreef Grimbert het eerste deel van de boekenreeks Le Secret de Ji (Het geheim van Ji), Six héritiers dat met verschillende prijzen bekroond werd. Zijn saga Cycle de Ji (Ji-cyclus) bestaat inmiddels uit drie boekenreeksen en 13 volumes, gepubliceerd tussen 1996 en 2012. De eerste boekenreeks werd vertaald in het Tsjechisch, Duits, Engels en Nederlands. Hij schrijft behalve fantasyromans ook fantasyboeken voor kinderen.

In 2004 startte Grimbert samen met zijn vrouw, de schrijfster Audrey Françaix zijn eigen uitgeverij Éditions Octobre.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia

Suggesties