Boek
Nederlands

Het vergeten testament

Als de kinderen op zoek gaan naar hun verdwenen ouders ontdekken ze op het eiland Ji een vreselijk familiegeheim.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Het vergeten testament
Auteur
Pierre Grimbert
Vertaler
Margreet Van Muijlwijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le testament oublié
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, © 2016
234 p.
ISBN
9789024572854 (paperback)

Besprekingen

Grimberts vorige fantasy-serie 'Het geheim van Ji' was populair, dus maakte hij een vervolg. 'De kinderen van Ji' gaat over de nazaten van de hoofdpersonen uit die eerste serie. De kwade tovenaar Saat was weliswaar verslagen, maar de demon Duyster leeft nog. Hij kan alleen verslagen worden door een van de kinderen van de helden. Dus gaat Duyster achter die mogelijke vijanden aan. Die ontdekken dat hun ouders verdwenen zijn en opeens zitten er soldaten en huurmoordenaars achter hen aan. Ze hebben van hun ouders (bijna vergeten) instructies gekregen en zoeken elkaar op. Een van de ouders heeft een testament achtergelaten en met wat gepuzzel ontdekken ze wat er aan de hand is. Het duurt even voordat je als lezer echt in de intrige komt, omdat er veel wordt uitgelegd over de voorgaande delen. Wel handig als je die niet hebt gelezen, maar het maakt het verhaal wat stroef. Uiteindelijk wordt de queeste toch op de rails gezet en maken de jonge helden zich klaar om op avontuur te gaan. Prima …Lees verder

Over Pierre Grimbert

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Grimbert

Pierre Grimbert (Lille, 23 september 1970) is een Frans uitgever en schrijver van fantasy- en jeugdboeken.

Biografie

Pierre Grimbert werd geboren in 1970 in Lille en werkte eerst als bibliothecaris alvorens in Bordeaux studies voor uitgever en boekhandelaar te volgen.

In 1995 schreef Grimbert het eerste deel van de boekenreeks Le Secret de Ji (Het geheim van Ji), Six héritiers dat met verschillende prijzen bekroond werd. Zijn saga Cycle de Ji (Ji-cyclus) bestaat inmiddels uit drie boekenreeksen en 13 volumes, gepubliceerd tussen 1996 en 2012. De eerste boekenreeks werd vertaald in het Tsjechisch, Duits, Engels en Nederlands. Hij schrijft behalve fantasyromans ook fantasyboeken voor kinderen.

In 2004 startte Grimbert samen met zijn vrouw, de schrijfster Audrey Françaix zijn eigen uitgeverij Éditions Octobre.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia