Tijdens een plenaire vergadering van de Belgische senaat wordt een lugubere ontdekking gedaan: op de koepel boven de vergaderruimte ligt het lijk van een senator.
Onderwerp
België ; politiek
Titel
Moord in de senaat
Auteur
Pol Van den Driessche
Verteller
Walter Gansemans  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2009
1 cd
Speelduur
7:31:46
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Andere formaten:

Besprekingen

Tijdens een plenaire vergadering van de Belgische senaat wordt een lugubere ontdekking gedaan: op de koepel boven de vergaderruimte ligt het lijk van een senator. Twee parlementsleden beginnen alvast op eigen houtje een onderzoek, al snel gevolgd door commissaris Ronse en de mooie rechercheur Aysun Jüksl. Het onderzoek brengt hen tot bij duistere geldtransacties, internationale netwerken en terreurorganisaties. De auteur was politiek verslaggever en commentator en is sinds 2007 senator. Hij kent het politieke wereldje door en door en beschrijft van binnen uit hoe het er in de Brusselse Wetstraat (vergelijkbaar met het Haagse Binnenhof) aan toe gaat. Het verhaal dat traag op gang komt ondermeer door de beschrijving van die typische locatie (herkenbaar voor Belgen en leuk voor Nederlanders) wordt stilaan echt spannend tot aan de lugubere ontknoping toe. Paperback, normale druk.

Over Pol Van den Driessche

Pol Van Den Driessche (Oudenaarde, 22 juni 1959) is een Belgisch ex-journalist, schrijver en politicus.

Biografie

Jeugd

Hoewel hij in Oudenaarde werd geboren, groeide hij op in Brugge. Van Den Driessche startte zijn schoolcarrière in de basisschool van het Onze-Lieve-Vrouwecollege te Assebroek. Tijdens zijn vroege adolescentie verbleef hij een tijd op het internaat van het Sint-Tarcisiusinstituut te Sint-Michiels bij de Broeders van Liefde. Zijn hoger secundaire opleiding volgde hij in het Glorieux-instituut te Oostakker. Omdat het gezin het financieel niet breed had doordat vader Van Den Driessche in 1970 overleed, kon Van Den Driessche rekenen op een studiebeurs. Tijdens zijn opleiding licentiaat Geschiedenis die hij van 1977 tot 1981 volgde aan de Rijksuniversiteit Gent verbleef hij in de sociale studentenhome "Boudewijn", alwaar hij voorzitter was van 1979 tot 1981.

Lees verder op Wikipedia