Boek
Nederlands

Thuis : mijn eerste woordjes

Rachel Frederix (auteur), Ray Goossens (illustrator)
+1
Thuis : mijn eerste woordjes
×
Thuis : mijn eerste woordjes Thuis : mijn eerste woordjes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Onderwerp
Wonen, Woorden leren
Extra onderwerp
wonen, Kartonboeken, thuis
Titel
Thuis : mijn eerste woordjes / tekst Rachel Frederix ; tek. Ray Goossens
Auteur
Rachel Frederix
Illustrator
Ray Goossens
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2005
[10] p. : ill.
ISBN
90-02-21777-3

Besprekingen

Musti uit onze kindertijd is herboren, en wel al een tijdje geleden. Het 'Hello Kitty'-achtige poesje, en grafisch broertje van Nijntje verschijnt sinds enkele jaren weer op (VRT) televisie. En in zijn kielzog de gebruikelijke peuterboekjes, speelgoed en merchandise. Musti verkent de wereld, overzichtelijk en een beetje leeg. Hij rijdt tussen grafische bomen met hier en daar een geometrische bloem op een ultra glad gazon. Erg ver weg gaat de reis niet, Thuis doorloopt alle kamers en eindigt in het tuinhuisje. In Voertuigen gaat Musti door de straat, op het water, in de trein en in de lucht. Alles is in de huis en tuin sfeer en uit de leefwereld van jonge kinderen. Elke bladzijde toont een duidelijk thema, bv.: op het spoor. Een mooie zin, een vraag ("Wat zie je allemaal in de badkamer?") en vier voorwerpen vergezellen de kleurige tekeningen en zijn een goed uitgangspunt voor de voorlezers. De schaarse zinnen komen soms een beetje ingewikkeld over, zeker voor eerste lezer…Lees verder

Over Rachel Frederix

Rachel Frederix (Zolder, 2 november 1948) is een Vlaamse voormalig omroepster, stemactrice en scenariste.

Rachel Frederix was van 1974 tot 1989 omroepster bij de toenmalige BRT. In de jaren 90 sprak ze de stemmen in van de kinderserie Musti. Ze schreef daarnaast ook de scenario's van de boekjes van Musti. In 2013 bracht ze haar eigen prentenboek uit: "Het meisje dat geen tranen had".

Ze is getrouwd met ex-journalist en voormalig BRT-chef Jan Ceuleers. Samen hebben ze een dochter.

Trivia

Naar aanleiding van een speciale uitzending van De laatste show op 17 maart 2011, gewijd aan 1986 met bijhorende omroep aan het begin en einde, was Rachel Frederix nog één keer te zien als omroepster met de oude leaders uit de jaren 80.

Suggesties