Daisy
Nederlands

Zak er lekker door!

Rachel Renée Russell (auteur), Hilde De Vis (verteller)
+1
Zak er lekker door!
×
Zak er lekker door! Zak er lekker door!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Nikki (14) en klasgenoten moeten meedoen aan een Holiday on Ice-show. Maar hoe word je een ijsprinses als je niet kunt schaatsen?
Onderwerp
Schoolleven, Schaatsen
Extra onderwerp
LUI, humor, luisterboeken
Titel
Zak er lekker door!
Auteur
Rachel Renée Russell
Verteller
Hilde De Vis  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tales from a not-so-graceful ice princess
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
1 cd
Speelduur
4:43
Oorspr. uitgever
De Fontein
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Besprekingen

Nikki (14) beschrijft in haar dagboek wat haar in de maand december allemaal is overkomen. Het draait vooral om de Holiday on Ice-liefdadigheidsshow waarin alle derdeklassers mogen meedoen en om Brandon, de jongen op wie ze nog altijd verliefd is. Natuurlijk is haar meedogenloze vijand Mackenzie ook van de partij om heel veel roet in de gemaakte plannetjes te gooien. Nikki's kleine zusje vervult ondanks haar opdringerige aanwezigheid een belangrijke rol in dit vlot leesbare verhaal. Vierde deel van de serie 'Dagboek van een muts'*. De tekst is gedrukt op gelinieerd papier en veel meiden zijn verslaafd aan deze serie omdat ze zich herkennen in de onzekerheden, angsten en verliefdheid van de hoofdpersoon die haar school, vriendinnen- en familieleven vanuit haar eigen standpunt beschrijft. De zwart-witte stripachtige pentekeningen vullen een groot gedeelte van de pagina's en ook smileys duiken regelmatig tussen de regels op. Er is veel overeenkomst met de serie 'Het dagboek van een loser…Lees verder

Over Rachel Renée Russell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Suna Lee and Rachel Renee Russell

Rachel Renée Russell (St. Joseph (Michigan)) is een Amerikaanse jeugdboekenschrijfster en advocate.

Ze bracht in juni 2009 het eerste deel uit van Dagboek van een muts (Engels: Dork Diaries), een reeks over een personage met autobiografische elementen, Nikki J. Maxwell. Van de reeks werden al vijf miljoen exemplaren verkocht in de oorspronkelijke versie. Boeken uit de reeks werden in 28 talen vertaald en in 35 landen uitgebracht. Het eerste deel van de reeks leverde haar een 2010 Children’s Choice Book of the Year Award op. De serie telt anno 2017 dertien boeken. In 2017 werd deel 10, Puppy Love, bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Russell schrijft ook jongensboeken. In 2017 verscheen in de serie Max Kruimel de eerste titel Superheld op sokken, gevolgd door Stank voor dank en Crimineel cool.

Privé

Ze heeft twee dochters…Lees verder op Wikipedia

Suggesties