Boek
Nederlands

De moordenaars

Raymond E. Feist (auteur), Richard Heufkens (vertaler)
Als Krondor wordt geplaagd door een serie moordaanslagen, laat prins Arutha zijn meesterspion uitzoeken wat er aan de hand is.
Extra onderwerp
Sciencefiction
Titel
De moordenaars
Auteur
Raymond E. Feist
Vertaler
Richard Heufkens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Assassins
Editie
8ste dr.
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2007
350 p.
ISBN
9789022550458 (hardback)

Besprekingen

In het eerste deel van de Krondor-trilogie werd het Westelijk Rijk opnieuw bedreigd door de zwarte elfen uit het Noorden. Deze dreiging bleek echter slechts een onderdeel van een veel complexer gevaar, waarbij magiërs uit Kelewan, de wereld achter de Grote Scheuring, en het genootschap van moordenaars, de Nachtraven, een eigen rol leken te spelen. Deze dreiging strekte zich uit tot in Krondor zelf, de hoofdstad van het Westelijke Rijk, en speelde zich daar voor een groot deel af in de riolen, waar het dievengilde de Snaken steeds meer van hun invloed verloren. Jonker Robert (Robbie de Hand), Joolstein en prins Arutha wisten, uiteraard met behulp van het leger, de magiërs en de elfen te verslaan, maar de Nachtraven waren nog niet onschadelijk gemaakt.

Ook in De moordenaars, het tweede deel van de trilogie, komt het nog niet zover, maar in ieder geval wordt hun toenemende invloed in de hoofdstad teniet gedaan. Ook wordt een aanslag op de kroonprins van een buurland voork…Lees verder
Zelfstandig te lezen vervolg op 'Het verraad', het eerste boek van de 'Krondor-trilogie'. Het aan de kust van de Bitterzee gelegen Krondor, de hoofdstad van Midkemia, wordt geteisterd door een reeks moordaanslagen. Prins Arutha geeft zijn meesterspion opdracht te onderzoeken wat er aan de hand is. Dit is een avonturenverhaal, gezet in de onderwereld. Door het dunne laagje magie valt het onder de fantasy, maar dat is feitelijk toeval. Er is in deze rivaliteitsoorlog tussen twee concurrerende bendes veel actie en geweld. Het plot is rechtlijnig en ongecompliceerd, het taalgebruik vergt weinig inspanning. Door de grote populariteit van deze auteur, bekend van de serie boeken van 'De oorlog van de Grote Scheuring', zal ook deze roman een groot publiek aanspreken. Voorin staat een kaartje van Midkemia. Vergelijkbaar met werk van Terry Brooks, Robert Jordan en Terry Goodkind. Kleine druk.

Over Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist (Los Angeles, december 1945 ) is een Amerikaans fantasyschrijver. In 1982 kwam zijn eerste boek "Magician" uit in de VS. In Nederland kwam dit boek als een van de eerste vertalingen uit onder de titel Magiër.

Biografie

Feist schrijft bijna al zijn boeken (in 2012 op 1 na) over de werelden van Midkemia en Kelewan. Deze werelden zijn ontstaan doordat Feist ze samen met een paar vrienden verzon voor het spelen van het rollenspel Dungeons & Dragons. Toen hij werkloos werd besloot hij een boek te schrijven over hoe de hogere magie in Midkemia was gekomen. Dit boek was "Magician". Inmiddels heeft hij ook al heel wat meer boeken geschreven over Midkemia.

De beschreven werelden hebben een geheel eigen geografie, volkeren, religies, koninkrijken, etc. Doordat deze werelden in elk boek steeds verder uitgediept worden, krijgt de lezer een steeds beter beeld. De gehele verzameling boeken over Midkemia en Kelew…Lees verder op Wikipedia