Boek
Nederlands

Brug der zuchten

Richard Russo (auteur), Hans Vierdag (vertaler)
+1
Brug der zuchten
×
Brug der zuchten Brug der zuchten

Brug der zuchten

Richard Russo (auteur), Hans Vierdag (vertaler)
Genre:
Twee jongens groeien op in een plaatsje in de Verenigde Staten dat ernstig vergiftigd blijkt te zijn door een plaatselijke fabriek; een van hen blijft er wonen, de ander vertrekt.
Titel
Brug der zuchten
Auteur
Richard Russo
Vertaler
Hans Vierdag
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bridge of sighs
Uitgever
Utrecht: Signatuur, 2011 | Andere uitgaves
733 p.
ISBN
9789056724221 (paperback)

Besprekingen

De Amerikaanse auteur Richard Russo (1949) publiceerde vier romans tot hij met ‘Empire Falls’ (Pulitzer Prize 2002) doorbrak naar het grote publiek. Met ‘Brug der zuchten’ bevestigt hij zijn vakmanschap: in een literair verzorgde en tegelijk vloeiende stijl beschrijft Russo de lotgevallen van enkele families in het kleinburgerlijke stadje Thomaston, New York. Lou C. Lynch, ‘Lucy’, is een dromerige man die terugblikt op zijn jeugd, zijn vriendschap met de stoere Bobby Marconi, zijn 40-jarig huwelijk met Sarah, op het rustige leven dat hij in Thomaston heeft doorgebracht. Bobby, die avontuurlijker was aangelegd dan Lou, leeft als kunstenaar in Venetië. Als Sarah Lou heeft overgehaald om Bobby in Venetië te bezoeken, schrijft Lou zijn memoires. Herkenbaar en kleurrijk vertelt hij over zijn familie, zijn vrienden, over liefde en rivaliteit, over gemiste kansen en de confrontatie met geheimen uit het verleden. Waarom is Sarah met Lou getrouwd en niet met Bobby? Laag na laag ontsluiert Russ…Lees verder

Over Richard Russo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Camille Gévaudan (K'm)

Richard Russo (Johnstown, 15 juli 1949) is een Amerikaanse schrijver die in 2002 de Pulitzer-prijs voor literatuur won voor zijn boek Empire Falls. Hij bewerkte Empire Falls zelf tot een geschikte versie voor verfilming in de gelijknamige miniserie uit 2005.

Russo studeerde aan de Universiteit van Arizona.

Bibliografie

  • Mohawk (1986)
  • The Risk Pool (1988)
  • Nobody's Fool (1993, verfilmd in 1994 onder dezelfde naam)
  • Straight Man (1997)
  • Empire Falls (2001)
  • The Whore's Child and Other Stories (2002, korte verhalen)
  • Bridge of Sighs (2007)
  • That Old Cape Magic (2009)
  • Interventions (2012)
  • Elsewhere: A Memoir (2012)
Lees verder op Wikipedia