Boek
Nederlands

Mohawk

Richard Russo (auteur), Kees Mollema (vertaler)
+1
Mohawk
×
Mohawk Mohawk

Mohawk

Richard Russo (auteur), Kees Mollema (vertaler)
Genre:
Het leven van enkele inwoners van een onbelangrijk Amerikaans stadje in de jaren tachtig wordt gekenmerkt door beperktheid en uitzichtloosheid.
Extra onderwerp
relaties, Verenigde Staten
Titel
Mohawk
Auteur
Richard Russo
Vertaler
Kees Mollema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mohawk
Uitgever
Amsterdam: Signatuur, 2019
447 p.
ISBN
9789056725778 (paperback)

Besprekingen

Debuutroman (1986) van een nu erg bekende, populaire en prijswinnende schrijver met als thema het gewone leven in een kleine Amerikaanse stad. De mensen, jong, oud, man, vrouw, hebben weinig kansen en verwachten niet veel. De niet erg boeiende gebeurtenissen in het bestaan van het verwarrend grote aantal personen komen voort uit hun relaties met elkaar, moeders en dochters, vaders en zoons, huwelijkspartners en oude liefdes. Die relaties worden ironisch, menselijk, in detail en met veel begrip geschreven, maar het melancholieke resultaat kabbelt bijna even saai voort als het leven van de hoofdpersonen. Tegen het einde is er vrij plotseling dramatische actie, die wat gezocht overkomt. Mogelijk herkent de Nederlandse lezer minder in dit verhaal dan de Amerikaanse. De kritieken zijn positief, maar zien het boek als minder succesvol dan de latere, allemaal al vertaalde, romans van Russo (1949).

Over Richard Russo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Camille Gévaudan (K'm)

Richard Russo (Johnstown, 15 juli 1949) is een Amerikaanse schrijver die in 2002 de Pulitzer-prijs voor literatuur won voor zijn boek Empire Falls. Hij bewerkte Empire Falls zelf tot een geschikte versie voor verfilming in de gelijknamige miniserie uit 2005.

Russo studeerde aan de Universiteit van Arizona.

Bibliografie

  • Mohawk (1986)
  • The Risk Pool (1988)
  • Nobody's Fool (1993, verfilmd in 1994 onder dezelfde naam)
  • Straight Man (1997)
  • Empire Falls (2001)
  • The Whore's Child and Other Stories (2002, korte verhalen)
  • Bridge of Sighs (2007)
  • That Old Cape Magic (2009)
  • Interventions (2012)
  • Elsewhere: A Memoir (2012)
Lees verder op Wikipedia