Vervolg op Silence of the lambs waarbij FBI-agente Clarice Starling weer in contact komt met de psychopaat dr. Hannibal Lector
Titel
Hannibal / dir. by Ridley Scott ; screenplay by David Mamet [e.a.] ; based upon the novel by Thomas Harris
Regisseur
Ridley Scott
Naar het werk van
Thomas Harris
Acteur
Anthony Hopkins 1937- Julianne Moore
Scenarist
David Mamet
Taal
Engels
Uitgever
[Hilversum]: Columbia Tristar Home Entertainment, 2001
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2001
Speelduur
125, 211 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Turks, Grieks, Deens, Zweeds, Fins, Noors, IJslands, Arabisch, Hindoestaans, Hebreeuws Vervolg op : Manhunter (1986), en Silence of the lambs (1991)
EAN
8712609749069

Besprekingen

Vervolg op Silence of the lambs* uit 1991 waarin FBI-agente Clarice Starling de psychopaat dr. Hannibal Lecter gebruikt om een seriemoordenaar te ontmaskeren. Dr. Lecter ontsnapt aan het eind van die film. In Hannibal uit 2000 van Ridley Scott en met Anthony Hopkins, maar zonder Jody Foster, die vervangen werd door de alomgeprezen Julianne Moore, komen Clarice en Hannibal elkaar weer tegen. Dr. Hannibal Lecter, inmiddels curator in Florence, wordt ontmaskerd als gezochte misdadiger met een fikse prijs op zijn hoofd en de confrontatie met de inmiddels gerespecteerde FBI-agente Clarice Starling kan beginnen. Peter van Bueren (Volkskrant 22-02-01): 'Hannibal is niet zo sterk als als The silence of the lambs, maar de introductie van Lecter was ook niet te overtreffen. Toch is hij als langverwachte vervolgfilm een stuk beter dan kon worden gevreesd.' Bianca Stigter ( NRC 210201): 'Het grootste mankement van de film is dat Scott de scènes met de dokter niet eng heeft kunnen of willen maken…Lees verder

Over Ridley Scott

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Ridley Scott (South Shields, 30 november 1937) is een Brits fotograaf, filmregisseur en filmproducent. Hij is vooral bekend om zijn visueel overweldigende en groots opgezette Hollywood-actiefilms. Zijn jongere broer Tony Scott (1944-2012) was ook regisseur van actiefilms.

Kort overzicht

Hoewel Scott zich als filmmaker in het commerciële circuit bevindt, wordt hij toch door veel critici als een kunstenaar gezien. Dit komt vooral door het opvallende stijlvolle, kleurrijke en opmerkelijk uitgelichte camerawerk dat in zijn films altijd domineert. Ook stralen zijn films een opvallende voorliefde voor schilderkunst en geschiedenis uit.

Scott maakte in het begin van zijn carrière sciencefiction cult-films als Alien en Blade Runner. Later ging hij zich steeds meer toeleggen op actiefilms om zich vervolgens te specialiseren in historische spektakelfilms.

In 2015 kreeg Scott een ster op de Hollywood Walk o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek