Grote letter
Nederlands

Licht op mijn huid

Ook verschenen als Hemelkind

Rita Spijker (bewerker)

Licht op mijn huid

Ook verschenen als Hemelkind

In de reeks:
Na de dood van haar vader neemt een jonge vrouw haar intrek op de afgelegen boerenhoeve waar ze opgegroeid. Om de belofte aan haar vader na te komen gaat ze op zoek naar een man.
Extra onderwerp
eenzaamheid, vrouwen
Titel
Licht op mijn huid
Ook verschenen als
Hemelkind
Bewerker
Rita Spijker
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, © 2018
382 p.
ISBN
9789036433785 (hardback)

Besprekingen

Derde roman van Rita Spijker (1957). Als haar vader sterft, neemt Monica haar intrek op de afgelegen boerenhoeve waar ze is opgegroeid. Ze heeft haar vader op zijn sterfbed een belofte gedaan en wil die uitvoeren. Al snel komt neef Henk op het erf wonen, hij ontmaagdt haar en helpt met het opknappen van de boerderij. Als regisseur Ties op de hoeve verschijnt, wordt haar bedaarde leven, dat gedomineerd wordt door een zwijgzame calvinistische sfeer, doorbroken. Hij schrijft een toneelstuk over de geheimen in haar familie. Moon gaat met beide mannen naar bed, want ze wil graag een kind. Intussen neemt ook lichtman Chalid zijn intrek op de hoeve. Als Moon na een val in de dakgoot wordt gered door haar oom Arie, ontdekt ze wie haar echte vader is. Ze besluit haar eigen gang te gaan en de belofte aan haar vader te laten varen. Vlot geschreven en makkelijk leesbare psychologische (streek)roman met veel aandacht voor de seizoenen, de natuur en het leven op het platteland. Voor een groot vrouw…Lees verder

Over Rita Spijker

Rita Spijker (Slagharen, 26 januari 1957) is een Nederlandse auteur. Spijker woont in Middelbert aan de rand van Groningen, en was gehuwd met theatermaker Rob Heiligers. Enkele van haar boeken zijn autobiografisch, o.a. het boek 'Rauwe dagen', over het overlijden van haar ouders.

Bibliografie

Deze boeken heeft Rita Spijker gepubliceerd:

Lees verder op Wikipedia